Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın bugün köşe yazısında hedef gösterdiği Yıldız Bacıoğlu'ndan açıklama..

Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, geçen çarşamba günü emekliler ve hak sahipleriyle birlikte basın açıklaması yapmıştı.

Konuşmaların ardından, Yıldız Bacıoğlu adlı 62 yaşındaki emekli bir kadın, iki çocuğunun işsiz olduğunu ve geçinemediğini belirterek şunları dile getirmişti:

"Ben bir anneyim. 19 yıldır yeter artık canımıza tak etti. Ben bu kışı battaniye altında geçirdim çocuklarımla. Torunum dün benden süt istedi alamadım. Bir anne olarak utanıyorum çocuklarımdan.” Bu konuşması sosyal medyada gündem olan Bacıoğlu, iktidara yakın çevreler tarafından hedef alınmıştı.

Yeni Şafak, Sabah ve Akit, Bacıoğlu'nun içki içerken göründüğü özel fotoğrafları kullanarak emekli Bacıoğlu hakkında haberler yapmıştı.

Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı - Resim : 1

AHMET HAKAN: "TORUNUNA SÜT ALAMAYAN VİSKİCİ YILDIZ TEYZE"

Son olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, ‘Torununa süt alamayan viskici Yıldız Teyze’ diye başlıklı yazısında Yıldız Bacıoğlu'nu alaya almış, içki içerken göründüğü içkili fotoğraflarına gönderme yaparak emekli kadının ajitasyon yaptığını savunmuştu.

HUKUK ÖNÜNDE MÜCADELE EDECEĞİM

Ahmet Hakan'ın yazısı belirli çevreler tarafından başlatılan linç kampanyasının şiddetini dün daha da arttırdı. Yıldız Bacıoğlu olayla ilgili Odatv'ye şunları söyledi: "İki gündür medya tarafından linç ediliyorum. Beni hedef gösterenlerle hukuk önünde mücedele edeceğim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise konuyla ilgili Odatv'ye şunları söyledi:

"Yıldız Hanım iki işssiz çocuğu ile yaşam savaşı veren bir emekli. Kendisine eski zamanda hediye gelen viski üzerinden hedef gösterilmekte. Kimse bu ailenin nasıl geçindiğini yazmıyor, masadaki viski konuşuyor.

Asıl ahlaksızlık saraya 5 maaş ile danışmanlık yapanlardadır. Yaşam tarzı üzerinden tartışma yaratılıyor, emeklinin yaşam mücadelesi konuşulmuyor."

Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı - Resim : 2

Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı - Resim : 3

HEPSİNİN BELGESİ VAR

Ağbaba, ayrıca konuyla ilgili bir basın açıklaması da yaparak şunları bildirdi:

"Değerli Basın Mensupları,

10 Mart 2021 tarihinde CHP Genel Merkezi önünde 50’den fazla emeklinin ve sendika temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında 13 milyon emeklimizin sorunlarını dile getirdik.

“9 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında aylıkla yaşıyor. 4 milyon 435 bin emekli ya bir işte çalışıyor ya da iş arıyor. 2,6 milyon emekli aylık 763 TL ile geçiniyor. Emekli uzaya değil; pazara gitmek istiyor” dedik.

Bu ve bunun gibi onlarca sorun ve sıkıntı var. Üstelik bu bilgilerin hepsi doğru ve devletin resmi kurumlarından alınan veriler! Bin 500 lirayla yaşamaya mahkûm edilen milyonlarca emekli ile ilgili açıklamamız, anlaşılan, iktidarı çok rahatsız etmiş olacak ki, hemen iftiralara sarılmaya başladılar.

Yıldız Bacıoğlu kimdir?

Eşini kanser nedeniyle kaybetmiş, 62 yaşında, emekli bir kadın.
İki gündür haysiyetsiz troller tarafından özel hayatı didik didik edildi.
Eşinin vefatından sonra 2.600 TL dul aylığı alıyor; aylık geliri açlık sınırının altında.
Oğlu işsiz, kızı işsiz; bir torunu var. Ailesine kendisi bakıyor.
Eşinin hastalığı nedeniyle çektiği krediler yüzünden maaşının yarısına yakını kesiliyor.

Hepsinin belgesi var!

Tam iki gündür Yıldız Bacıoğlu’nun ne özel hayatı kaldı, ne aile hayatı. Tüm sosyal medya hesapları şeref yoksunu troller tarafından mercek altına alındı. Geçmiş fotoğraflarından biri, yine havuz medyasının paçavra bir gazetesi tarafından servis edildi. Mal bulmuş mağribi gibi yandaş köşe yazarları ve troller iki gündür bu konuyu işliyor. Sorun 2.600 lira maaşı olup kredi borcu nedeniyle eline 1.680 lira geçen kişinin yaşadığı sıkıntılar değil, basın toplantısı günü torunu süt istemesine rağmen süt bile alamaması değil; eline aldığı bir bisküvi, bir tabak çerez, bir içki kadehi.

Hakaret ve iftira dolu yazıların bir ortak noktası var: Emekliler insanca yaşayamaz, eğlenemez, gülemez. Emeklinin bir evi olmaz mesela, emeklinin telefonu olmaz. Emeklimizin “içki tüketimi” üzerinden eleştirilmesi de ayrıca dikkat çekicidir. Trollerin ve bu trollerin oltasına takılan bazı köşe yazarlarının ikiyüzlü ahlakçılığı, yaşam tarzlarına saygı duymaz. İçki tüketimini ahlak sorunu yapar ama 11 milyon işsizin olduğu yerde 8 ayrı yerden 150 bin liraya yakın maaş alanları sözümona “haber” yapamaz. Bu, trollerin, haram medyasının ve AKP yalakalarının yarattığı bir ahlak sorunudur. Linç etmeye çalıştığınız Yıldız Bacıoğlu’nun emekli maaşının 2 bin 600 lira olduğu mu yalan? Torununa süt alamadığı mı yalan? Oğlu ve kızının işsiz olması mı yalan? Bunların tamamı ve milyonlarca emeklinin içinde bulunduğu durum gerçek.

Yalan ve iftiralarla algı yapanlara cevabımdır:

Sizler, Lale Devri Saraylarında fasıl kuranlara ses çıkaramayıp emeklinin kursağına giren lokmayı sayanlarsınız. Tüm bu hakaret ve iftiralara karşısında aileler size davalar açacaktır. Davaların takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygılarımla,

Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı"

Selen Öktem-Talha Özmen

Etiketler
Ahmet Hakan Hürriyet Hürriyet Gazetesi