CHP Tekirdağ'dan kurultay açıklaması

CHP Tekirdağ Kurultay delegelerinden CHP'de yaşanan kurultay tartışmasıyla ilgili açıklama geldi.

CHP Tekirdağ'dan kurultay açıklaması

CHP Tekirdağ'ın kurultay tartışmalarıyla ilgili açıklaması şöyle:

24 Haziran 2018 günü ülkemizde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri, Tekirdağ ilimizde olması gerektiği ve arzu edilen şekliyle, huzur içinde geçmiştir. Türkiye’nin aydınlanması, nefes alması uğruna maddi, manevi büyük fedakârlıklar gösteren partimizin, İl ve İlçe Başkanları ile yöneticileri ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, adalet ve özgürlük yolundaki mücadelelerine taviz vermeden cesaretle devam etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Bu ailenin ferdi olan ve partiye gönülden bağlı üyelerimiz, ülkesine ve cumhuriyete duyduğu sevgiyle seçim günü sandığa gitmiş, içtenlikle çaba gösteren partililerimizden yüzlerce gönüllü, seçim sandıklarını namusu bilerek sahip çıkmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi; Türk bayrağının gölgesinde, güzel ülkemizde, huzur ve güven içerisinde yaşamak isteyen tüm vatan sevdalılarının partisidir. Amacımız; hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için en iyisini yapabilmektir. Bu amaca ulaşabilmek için, birlikte düşünmemiz, birlikte hareket etmemiz şarttır. Mücadelemiz ve amacımız ortak, sorumluluğumuz büyüktür. Bu uğurda; elimiz değil, gövdemiz taşın altındadır. Partimizin amacı, ülkede birlik ve beraberliği sağlamaktır. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan; İnsanların ayrıştırılmadığı bir ortamda, halkımızın yeniden birbiriyle kucaklaşması, birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Arzuladığımız bu ortama ulaşabilmek için, tek yürek olmalı, yerel seçimlere el birliğiyle hazırlanmalıyız. Her ne kadar hükümet yetkilileri tarafından, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimlerin erkene alınmasının gündemde olmadığı ifade edilse de, mevcut iktidarın geçmiş uygulamaları ve tutarsız açıklamaları ışığında, erken seçim ihtimalinin şimdilik sadece sümenaltı edilmiş olabileceği aşikârdır.

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı vatansever halkımızın direnerek elde ettiğini, iktidar kendi çıkarları için kullanmaktan geri durmamış ve ülkede adeta bir sivil darbe yapılmıştır. Ülkedeki durum en basit haliyle bu şekilde ifade edilebilirken, bazı iktidar kalemşörlerinin, CHP’nin bu yaz mevsimini parti içi meselelerle geçirmesini istediği aşikârdır. Partimiz bu oyuna düşmemeli, bir an önce iç hesaplaşmalardan uzaklaşarak, var gücüyle yerel seçimlere hazırlanmalıdır. Olağanüstü Kurultay tartışmalarına katılmayan partililerimizi, “koltuk sevdalısı” olmakla suçlayanların bu yaklaşımı partimizdeki birlik ve beraberliği zedelemektedir. AKP seçim sonrası yaşanan ekonomik olumsuzluklarla yurt içi ve yurt dışı piyasalarda hızla kan kaybetmektedir. Yerel seçimlere odaklanmak yerine olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ve birbirimizle uğraşırsak her şeyi AKP’ye teslim ederiz. Bizim parti içi tartışmalarımızın şüphesiz ki, tek kazananı iktidar partisi olur. Bizim çekişmelerimizi ellerini ovuşturarak izleyenlerin ekmeğine yağ sürmek yerine, önümüzdeki sürece odaklanmalıyız. 2019’da yeni ve zorlu bir seçim süreci tekrar bizi bekliyor. Bu yüzden Cumhuriyet, hak ve özgürlükler uğrunda çalışmalı ve rejim düşmanlarına tek yumruk olduğumuzu göstermeliyiz. Vatandaşlarımızla bütünleşmeli ve ülkede freni boşalmış kamyon gibi duvara doğru giden “tek adam” rejimine, çocuklarımızın geleceği için bir an önce son vermeliyiz.

Bu duygularla; tüm Cumhuriyet Halk Partili gönül dostlarımızı sevgiyle selamlıyor, önümüzdeki günlerin, halkımıza, demokrasimize, ülkemizdeki bağımsız hukuk sisteminin işleyişine, temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasına katkı sağlamasını diliyoruz.

Recep Ökten Tekirdağ Kurultay Delegesi
Kadir Albayrak Tekirdağ Kurultay Delegesi
İsmail Akar Tekirdağ Kurultay Delegesi
Rasim Yüksel Tekirdağ Kurultay Delegesi
Kenan Seçkin Tekirdağ Kurultay Delegesi
Arzu Mandalı Sucu Tekirdağ Kurultay Delegesi
Hülya Ertan Tekirdağ Kurultay Delegesi
Mine Boralı Tekirdağ Kurultay Delegesi
Ufuk Gençtürk Tekirdağ Kurultay Delegesi
İlker Yağcıoğlu Tekirdağ Kurultay Delegesi
Alpay Var Tekirdağ Kurultay Delegesi

Etiketler
Tekirdağ Kurultay