'Adnan Oktar cemaati'nin psikiyatristleri fişlediği ortaya çıktı!

Odatv editörü Hakan Erol Turnike kitabında 'Adnan Oktar cemaati'nin yaptığı fişlemeler hakkında detayları aktardı.

'Adnan Oktar cemaati'nin psikiyatristleri fişlediği ortaya çıktı!

Türkiye Adnan Oktar cemaatini konuşmaya devam ederken, her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Oktar’cıların aldıkları cezalar konuşulurken, cemaatin, doktorları fişledikleri ortaya çıktı.

Odatv editörü Hakan Erol, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Turnike” adlı kitabında, konuyla ilgili olarak birtakım belgeleri aktardı.

Söz konusu olaya göre; başta gazeteci Can Ataklı’nın ağabeyi Cem Ataklı olmak üzere cemaatin birçok doktoru fişleyerek notlar aldığı, bu doktorlardan yasa dışı olarak “rapor” elde etmeye çalıştığı ifade edildi.

Cemaatin “kediciklerinin” ziyaret ettiği doktorlar hakkında “Olumlu, rapor veriyor, verdi, kesinlikle vermiyor” şeklinde notların alındığı ifade edildi.

‘Turnike’ adlı kitaptaki ilgili bölüm şöyle:

“Cemaate yapılan operasyonda Üsküdar’da ele geçirilen materyallerden alınan imaj raporunda ‘görüşme.docx’ adlı bir word dosyası bulunuyordu. İncelemeler sonucunda bu word belgesinin şifresi de kırılıyordu. İçeriğinden ise fişlenen doktorların listesi çıkıyordu!

Adnan Oktar’a sunulmak üzere hazırlanmış olan söz konusu belgede; ‘Kedicikler’ tarafından ziyaret edilen ‘profesör’ unvanlı doktorlardan, kendilerine yasa dışı olarak rapor temin etmeleri istenirken, ziyaret edilen her doktorun da belirli kodlarla fişlendikleri görülüyordu. ‘Kedicikler’, Oktar’a kayıt dışı, özel muayenehaneler üzerinden psikiyatrı alanında rapor almanın yollarını arıyordu!

Görüşülen doktorlar için, ‘Olumlu, rapor veriyor, verdi, kesinlikle vermiyor’ şeklinde notlar tutulmuştu. Bu notların bir bölümünde ise hangi doktorun Adnan Oktar’ı tanıyıp tanımadığı, onunla görüşmek istediği veya kendilerine çok katı şekilde durduğuna dair bilgiler yer alıyordu.

'Adnan Oktar cemaati'nin psikiyatristleri fişlediği ortaya çıktı! - Resim : 1

Doktorlardan istenen raporu, etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı olan Ayça Pars, mahkemede şöyle yorumluyordu:

‘Evet daha önce zaten akıl hastanesinde yatmış, bazı raporlar almış o zamandan beri. Onu aklama için şey yaptılar, doktorlara gittiler çeşitli. Akıl sağlığı iyidir diye rapor almaya çalıştılar. Bu muhtemelen onun raporu efendim. Tek tek doktorları dolaşıp bu veriyor, bu vermiyor vesaire diye Adnan Oktar bunları dolaşmıyordu. Bayanlar dolaşıp kendilerine bu şekilde notlar alıp ulaştırmışlardır.’

Tutulan bu notun bir kısmını aktarmakta fayda var. Zira, ziyaret edilen doktorlar arasında ünlü isimlerin yakınları da bulunuyordu.

‘Fişlenen’ doktorlar için nelerin yazıldığını inceleyelim…

Avrupa Travmatik Stres Derneği Başkanlığı’nda da bulunmuş olan Psikiyatrist Prof. Dr. Vedat Şar’a giden ‘kedicikler’, Şar hakkında şu değerlendirmeyi yapıyordu:

‘Sinirleri bozuldu. Kesinlikle yapamayacağını söyledi. Ben medyatik bir doktorum, o yüzden şaibeli olabilir benim verdiğim rapor. Zaten veremem dedi.’

‘Dr. Nihat Kaya-uzman, Yeni Asya grubundan’ denilen doktorun ise Nur cemaatinin bir kolu olan Yeni Asya’cı olduğu not edilmişti. Notun devamında da, ‘Her olayı çok iyi biliyor. Fakat asla vermem dedi, çok korktu. Uzmanlığım değil gerekçesiyle.’ ifadelerine yer veriliyordu.

Gazeteci Can Ataklı’nın ağabeyi Cem Ataklı’nın da yanına giden ‘kedicikler’, duvara tosluyordu. Oktar’cılar, Cem Ataklı hakkında, ‘ters biri’ diye not tutuyordu!

MHP'Lİ İSİM ADNAN OKTAR'LA TANIŞMAK İSTEMİŞ

Geçmişte, MHP İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı olan ve 2015 yılına kadar Ortadoğu gazetesinde yazılar kaleme alan Uzman Doktor Yalçın Güzelhan da ziyaret edilen isimlerdendi. ‘Kedicikler’, Güzelhan’ın Oktar’ın milliyetçi yanını takdir ettiğini aktarırken, Oktar’la tanışmak istediğini de notlara ekliyordu:

‘Rapor veriyor. MHP’li. Siyasete de girmiş aynı zamanda Ortadoğu gazetesinde yazıları çıkıyor. Milliyetçi çalışmalarımızı çok iyi biliyor. Milliyetçi konuşmaları oldu. Ancak konuşması çok ağır, muayene 1 saat kadar sürer diyor, ancak tanışıp sohbet etmek istiyor. 1 saatten daha uzun tutabilir, biraz ağır konuşuyor. (Başakşehir)’

Cemaat, onlarca doktoru ziyaret edip böyle fişlemişti. Doktorlar hakkında tutulan birtakım bilgileri ise Oktar’a iletmişlerdi.”

Etiketler
Adnan Oktar cemaatine operasyon Odatv Adnan Oktar