Erdoğan: 15 Temmuz hayırlara vesile oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz için Sabah ve Hürriyet gazetelerine yazdı: 15 Temmuz da, sonuçları itibarı ile ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile oldu.

Erdoğan: 15 Temmuz hayırlara vesile oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Sabah ve Hürriyet gazeteleri için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, “15 Temmuz da, sonuçları itibarı ile ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile oldu. Darbecilerin, milletin direnişi karşısında ilk defa bozguna uğradığı bu zafer, ülkemizde yeni bir dönemin kapılarını araladı” dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılının ülkenin dört bir yanında milletçe büyük gurur ve coşkuyla idrak edildiğini belirterek “Bu vesileyle, kahramanlık ve mücadeleleriyle bir kez daha tarih yazan şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Vatanımızın bekası ve milletimizin bağımsızlığı uğruna o gece darbecilere meydan okuyan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı, “5 Temmuz da, sonuçları itibarı ile ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile oldu. Darbecilerin, milletin direnişi karşısında ilk defa bozguna uğradığı bu zafer, ülkemizde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Milli iradeyi rehin almayı hedefleyen o meşum girişim, Türk demokrasisinin önünün açılmasına, daha da güçlenmesine vesile oldu. 29 gün süren demokrasi nöbetleriyle ülke sathında devam eden, 7 Ağustos’ta Yenikapı Meydanı’nda ete kemiğe bürünen o diriliş sürecinin sonunda, 16 Nisan Halkoylaması ve 24 Haziran seçimleriyle Türkiye’yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturduk.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada “Şu anda bu çıkış, bu hareket Allah’ın büyük bir lütfu. Bu tertemiz olması gereken TSK’nın temizlenmesine vesile olacak bir harekettir” ifadesini kullanmıştı.

Etiketler
15 Temmuz anmaları 15 Temmuz Hürriyet Temmuz