Suriyeli Eymenh'i katleden sanık 'akli dengesi yerinde değil' raporu almış

Samsun'da Suriyeli Mülteci Eymenh Hammamı’ı öldüren failin akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde rapor aldığı ortaya çıktı.

Suriyeli Eymenh'i katleden sanık 'akli dengesi yerinde değil' raporu almış

Samsun Vezirköprü’de fırın işçisi olarak çalışan 16 yaşındaki Suriyeli Mülteci Eymenh Hammamı’ın ırkçı grup tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşması Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Hammamı’yı öldürmekle suçlanan sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde rapor aldığı ortaya çıktı.

Hammamı ailesi için barodan görevlendirilen avukat rapora itiraz ederek yeniden rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti talebi reddetti. Baro tarafından atanan avukat ayrıca olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının da yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi de reddetti.

Taleplerin reddedilmesinin ardından dava 10 Mart tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde fırın işçisi olarak çalışan Suriyeli Mülteci Hammamı ırkçı bir grup tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın görgü tanığı ve Eymenh’in ağabeyi İbrahim Hammamı “Dört kişi arabayla önümüzü kesti. Bize ırkçı küfürler ettiler. Sonra gidip 20 kişi döndüler. Kardeşimi vuranlar ceza alsın, adalet yerini bulsun” demişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden biri de tutuklanmıştı.

(EVRENSEL)

Etiketler
Samsun Suriye