Buca'da hükümete hastane çağrısı: 'Bakan sözünü tutsun'

Buca Emek ve Demokrasi Platformu, Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin depremde hasar gördüğü için kapatılmasının ardından Buca halkını hastanesiz bırakmayacakları ve 15 Ocak 2021’de sahra hastanesini hizmete açacakları sözünü veren Bakan Koca’ya seslendi.

Buca'da hükümete hastane çağrısı: 'Bakan sözünü tutsun'

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremde ağır hasar aldığı için hizmete kapatılan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi sadece bazı poliklinikler ve prefabrik binada bulunan acil servis ile düşük kapasitede hizmet veriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından Buca halkını hastanesiz bırakmayacaklarını, 15 Ocak 2021’de sahra hastanesini hizmete açacaklarını açıklasa da gelinen noktada hastanenin yıkılıp yenisinin ne zaman yıkılacağına ilişkin belirsizlik sürüyor.

İzmir’in nüfus olarak en yoğun ilçesi olan Buca’nın hastanesiz kalması ve süreçle ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Buca Emek ve Demokrasi Platformu Şirinyer’de yaptığı basın açıklamasında Sağlık Bakanı Koca’ya seslendi.

‘Buca Halkı Hastanesini İstiyor’ başlığıyla gerçekleştirilen açıklamayı platform adına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Hukuk Sekreteri Hava Akcan yaptı. Platform, söz verilen sahra hastanesinin acilen hizmete açılmasını ve hastane binasının en kısa sürede yapılmasını istedi.

‘AY’DAN ÖNCE HASTANEYE GİTMEK İSTİYORUZ’

Eylemde, Bakan Koca’ya yönelik, ‘Bakan Bakma Sözünü Tut’ sloganı atılırken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Ay’a gidiyoruz” açıklamasına da atıfta bulunularak ‘Ay’a gitmek istiyoruz ama Ay’dan önce hastaneye gitmek istiyoruz’ ifadelerini kullanıldı.

‘BELİRSİZLİK SÜRÜYOR’

Buca Emek ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sağlık emekçilerinin pandemide artan iş yüklerinin üzerine hastanenin kapatılmasıyla başka hastanelere görevlendirmeler yapılarak yeni mağduriyetler eklenmiştir. Bu durum sağlık emekçilerinin sorunlarının üzerine yenilerini ekleyerek yıpranmalarını artırmış motivasyonlarını düşürmüştür. Hastanenin kapatılmasıyla başta sağlık hizmeti veren sağlık emekçileri olmak üzere sağlık hizmetinin bir parçası olan eczane ve işyerleri bundan olumsuz etkilenmiştir.

Bakanlık yetkililerince ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından depremden hemen sonra hastaneye yapılan ziyaret sonrasında, Buca halkını hastanesiz bırakmayacakları ve 15 Ocak 2021 tarihinde 250 veya 300 yataklı Sahra Hastanesinin hizmete açılacağı sözü verilmiştir. Aradan geçen bunca zamana rağmen hastanenin ihalesi dahi yapılmamış, süreçle ilgili kamuoyuna da herhangi bir bilgi verilmemiştir. Hastane binasının yıkılıp yeni hastane binasının ne zaman yapılacağı belirsizdir.”

‘HÜKÜMET SÖZÜNÜN TUTMUYOR’

Hükümetin Buca halkına verdiği sözü tutmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Hastanenin kapatılmasıyla birlikte başta İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’nın halkı olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan halk da pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğunda sağlık hizmetine ulaşmada zorluklar yaşamış, vatandaşlar özel hastanelere mecbur bırakılmıştır.

Özel hastanelere akla gelebilen her türlü teşvikleri sunan, hasta garantili şehir hastanelerinin ödemelerini geciktirmeyen, yandaş müteahhitlerin yüzlerce hastane yapmaya yetecek vergi borcunu silen hükümet; Buca halkına verdiği hastane sözünü tutmamaktadır.

Bizler Buca emek ve demokrasi güçleri olarak halkın hastanesinin en kısa sürede yapılıp, hizmete açılmasını istiyor ve sağlık hizmetinin herkes için parasız ve kolay ulaşılabilir olması için Buca halkını ve tüm İzmir’i hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Bizler sağlık hizmetini alanlar ve sağlık hizmetini verenler olarak söz verilen sahra hastanesinin bir an önce hizmete açılmasını talep ediyoruz. Planlanan sahra hastanesi acilen hizmete açılmalıdır. Hastane binası en kısa sürede yapılmalıdır.”

Etiketler
Ağrı Hastane