Karamollaoğlu: Kongrede şehit annesini aramak şovdur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu: Kongrede şehit annesini aramak şovdur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin kongresinde bir şehit annesini aramasını şov olarak gördüklerini söyledi.

Karamollaoğlu, "Biz bugün pandemiden dolayı tedbir alalım, eğitimimizi bile erteleyelim derken Sayın Cumhurbaşkanı kongrelerde hiçbir kaide ve kurala riayet etmeden tıka basa salonlarda güç gösterisi yapmayı kendisi için gerekli görüyor."diye konuştu.

Saadet lideri Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

CANIMIZI ACITAN TERÖRÜ LANETLİYORUM: Gara'da hunharca infaz edilen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; yüreğimizi yakan, canımızı acıtan terörü lanetliyorum. Bu harekat niçin yapıldı? Bu sorunun cevabının mutlaka verilmesi lazım.

BU BAŞARISIZLIK MUHALEFETE AİTMİŞ GİBİ TAVIR SERGİLİYOR: Sayın Cumhurbaşkanının açıklamalarına bakılacak olursa başarısızlıkla sonuçlanan bir kurtarma operasyonu olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen iktidarın, sanki bu başarısızlık muhalefete aitmiş gibi bir tavır sergilemesini kabullenmek mümkün değil.

KONGREDE ŞEHİT ANNESİNİ ARAMAK ŞOVDUR: Üzülerek ifade ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanının kongrede bir şehit annesini aramasını bir şov olarak görüyorum. Bu tavır ayıptır.

ABD, PKK'YA AÇIKCA DESTEK VERDİĞİNİ İFADE EDİYOR: ABD yıllardır yapmış olduğu gibi Biden döneminde de Türkiye’ye karşı hasımlığını devam ettirerek, PKK'ya açıkça destek verdiğini ifade ediyor.

İKTİDAR DOSTUNU, DÜŞMANINI BİLMİYOR: İktidar adeta hedefini bilmeyen bir gemi gibi seyahat ediyor. Ne yapacağını, nasıl karar alacağını, dostunu ve düşmanını bilmiyor. Büyük Ortadoğu Projesi kabul edilemez.

SAĞIR SULTAN ANLADI BİZİMKİLER ANLAMADI: ABD’nin Ortadoğu’daki nihai hedefi BOP’un gerçekleşmesi ve Büyük İsrail’in kurulmasıdır. Bu gerçeği sağır sultan anladı ama bizimkiler hala anlamadı.

NATO ESKİ HÜVEYETİNİ KAYBETTİ, İSRAİL'İ KORUYOR: Bugünkü şartlar altında NATO artık eski hüviyetini kaybetti. Artık NATO sadece İsrail’i korumak için var olan bir ittifak haline geldi. NATO artık bizim karşımızdadır. 18 sene içinde bütün İslam ülkeleri ile bağlarımızı kopardık. Batı ile olan ilişkilerimiz de gelişmeyince ortada kaldık. Nereye gidiyoruz, ne yapmalıyız? Bunları düşünmeliyiz. “Biz, hem ülkemizde hem de coğrafyamızda huzur ve barışı sağlamak adına çalışmalıyız.

ESNAF KIVRANIYOR, ERDOĞAN KONGRELERLE MUTLU OLUYOR: İş yerlerini kapatıyorsunuz, esnaf kıvranıyor. Bu sırada Sn. Cumhurbaşkanı pandemi şartlarına rağmen "lebaleb" doldurduğu kongre salonlarıyla mutlu oluyor. Bizim ifade ettiğimiz sorunları 2000'lerde Erdoğan çok daha şiddetli bir şekilde dile getiriyordu. Kendisinin o konuşmalarını hatırlaması gerekir. TÜİK başkanı değişiyor. Niye? İşsizliği düşüremedi diye.

BÖYLE BİR BÜTÇE İLE TÜRKİYE HİÇBİR YERE GİDEMEZ: 2021 Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerine göre bütçe giderlerinin 113 milyar 763 milyon, bütçe gelirlerinin 89 milyar 609 milyon, bütçe açığımızın ise 24 Milyar 154 milyon olduğu açıklanmıştır. Bütçede gösterilen faiz giderleri ise 21 milyar 943 milyondur. Böyle bir bütçe ile Türkiye hiçbir yere gidemez.

Etiketler
Kongre Saadet Partisi Şehit Temel Karamollaoğlu