Meral Akşener'den AKP'ye Anayasa yanıtı: İktidarın sonu gelmiş demektir

Meral Akşener, "İşin içinden çıkamayınca da, paniğe kapılıp, telaşla yeni anayasadan bahsetmeye başladılar. Memleket bu haldeyken, “Yeniden kuruluş anayasasından” bahsedecek kadar, kendinden geçmiş bir iktidarın, sonu gelmiş demektir." dedi.

Meral Akşener'den AKP'ye Anayasa yanıtı: İktidarın sonu gelmiş demektir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akeşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Meral Akeşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan yeni Anayasa tartışmalarını değerlendirdi.

Meral Akşener, "Memleket bu haldeyken, “Yeniden kuruluş anayasasından” bahsedecek kadar, kendinden geçmiş bir iktidarın, sonu gelmiş demektir. Tarihi, dizi isimlerinden öğrenen, o cahil ve benzerleri bilmez ama, ben hatırlatayım. Son yurdumuzda, bin yıldır, yıkılan ya da kurulan bir devlet yoktur. Her Türk devleti, bir silsilenin parçasıdır. Bizim için Devlet, Ebed Müddet’tir." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle oldu:

Biliyorsunuz, milletimiz,İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimize ilgi gösterdiği için, iktidarı bir panik havası aldı. Ne yaptılarsa olmadı, hangi yapay gündemi deneseler tutmadı. İşin içinden çıkamayınca da, paniğe kapılıp, telaşla yeni anayasadan bahsetmeye başladılar.

Memleket bu haldeyken, “Yeniden kuruluş anayasasından” bahsedecek kadar, kendinden geçmiş bir iktidarın, sonu gelmiş demektir. Tarihi, dizi isimlerinden öğrenen, o cahil ve benzerleri bilmez ama, ben hatırlatayım. Son yurdumuzda, bin yıldır, yıkılan ya da kurulan bir devlet yoktur. Her Türk devleti, bir silsilenin parçasıdır. Bizim için Devlet, Ebed Müddet’tir.

Siz istediğiniz kadar uğraşın, Türk Devletsiz, Türk vatansız kalmaz. İşte o nedenle,

Türkiye’ye, her alanda yük olan bu zihniyeti, ve onun ürünü olan bu sistemi değiştireceğiz. Adamına göre hukuk gidecek, herkes için adalet gelecek. Cehaletokrasi gidecek, demokrasi gelecek. Eşin dostun yandaşın iktidarı gidecek, milletin iktidarı gelecek. Türkiye zengin, milletimiz mutlu, haneler huzurlu olacak. İYİ Parti, kendi hayatlarını, 83 milyona adamışların partisidir.

En büyük sevincimiz de Türk milletinin hayır duasını almaktır. Biz, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyenleriz. Bu yol kutlu bir yoldur.Bu yolun zorlukları, bu yolun çilesi, bu yolun dikenleri vardır. Bu yolda, karşınıza engeller çıkar, çukurlar çıkar, duvarlar çıkar. Bu yolda, karşınıza yalancılar çıkar, iftiracılar çıkar, hakaret edenler çıkar. Ama bu yolun sonu selamettir. İşte biz milletimize, bu yolun sonundaki selameti vadediyoruz.

İşte o nedenle, Karşımıza çıkarılan her engeli şimdiye kadar aştığımız gibi aşıp geleceğiz. Önümüze dikilen her yalancının yanından gülerek geçeceğiz. Yılmadan çalışacağız, ve en sonunda mutlaka başaracağız. Milletimizi hak ettiği büyük, zengin ve güçlü Türkiye’ye mutlaka kavuşturacağız.

Etiketler
Meral Akşener