Gün ve saati belli oldu: Kar, İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Kar yağışı İstanbul’da bugün de etkisini sürdürüyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Dünyaca ünlü meteoroloji sitesi bir harita daha paylaştı. Kar şiddetini artıracak mı, kar İstanbul’u ne zaman terk edecek?

Gün ve saati belli oldu: Kar, İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul’da kar yağışı önceki gün etkisini artırdı. Her yer beyaz örtüyle kapandı. Kar şiddetini artırıyor. Karın ne zamana kadar devam edeceği merak konusu oldu.

Karlı hava İstanbul’da yer yer bugün ve yarın şiddetini artırıyor. Kar yağışı adeta tufana dönüşecek. Vatandaşlar yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıyor. Peki, kar yağışı ne zamana kadar etkisini sürdürecek?

KARIN TERK EDECEĞİ GÜN VE SAAT BELLİ OLDU

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı Pazar, pazartesi ve salı günü yer yer yoğun kar yağışı beklenirken, çarşamba yağışlar azalıyor. Kar yağışının perşembe günü Marmara Bölgesi'ni terk etmesi bekleniyor.

ANADOLU’DA ETKİLİ OLMAYI SÜRDÜRECEK

Özellikle İstanbul’da kar yağışının akşam saat 17.00 – 19.00’dan sonra etkisini azaltacağı belirtiliyor. Öte yandan İstanbul’u terkeden kar yağışının İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olmayı sürdürecek. Uydu görüntülerinde ve hava yer istasyonlarının verilerine göre, soğuk hava ise hafta sonuna kadar etkili olacak.

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, hava durumunu CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi:

"Bu sistem baktıysanız güneyden, güneybatıdan geliyordu. Bugün döndü. 2000-3000 metre yükseklikte sistemde döndü ve kuzeyden gelmeye başladı. Kuzeyden gelmeye başlaması, şudur; İstanbul’da Marmara kuzey ve doğusunda kar yağışı artar bugün ve yarın. Sıcaklık da düşer.

Bugünkü yağış biraz daha farklı olacak, yerde tutacak şekilde olacak. Biraz daha sevineceğiz. Bugün ve yarına dikkat etmemiz gerekiyor. Göl etkisi de yaparak. Karaya geldiğinde yağış fazlalaşır. Sistem doğuya kaydı biraz daha. Ordu’dan İzmir’e kadar bir çizgi çekin, Amasya falan da bu sisteme girdi. Doğu’ya kar yağışı gelmedi. Salı ve çarşamba günü de oraya gelecek.”

Etiketler
Meteoroloji Şiddet