Erdoğan Karadeniz programını yarıda keserek Elazığ'a gitti

Erdoğan'ın sık sık ziyaret ettiği Abdullah Nazırlı'nın vefatının ardından Elazığ'a gitti.

Erdoğan Karadeniz programını yarıda keserek Elazığ'a gitti

Erdoğan'ın sık sık ziyaret ettiği ve yakından ilgilendiği Hafız Abdullah 107 yaşında hayatını kaybetti. Erdoğan Rize'deki programını yarıda kesip, Elazığ'a geçti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinedeki birçok bakanın sık sık ziyaret ettiği ve yakından ilgilendiği Elazığ’da yaşayan 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti.

Genel durum bozuklu ve çoklu organ yetmezliğinden bir süredir Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, dün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nazırlı için bugün İzzetpaşa Camii'nde öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılınacak. Naaşı Harput Mezarlığı'na defin edilecek olan Nazırlı'nın cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çok sayıda devlet erkanının katılması bekleniyor.

Hafız Abdullah Nazırlı kimdir?

Babası tarafından soy kütüğünün Battal Gazi'ye dayandığına inanılıyor. 1920 yılında Elazığ'ın Hoş köyünde dünyaya geldi. 12 yaşında iken hafızlığını tamamladı ve babası tarafından Elazığ'a gönderildi. 30 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştı.

Etiketler
Elazığ Karadeniz