Selvi: Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisi var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisinin yer aldığını belirtti.

Selvi: Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisi var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir" diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu konuda iki kırmızı çizgisinin olduğunu dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgi yer alıyor" diyen Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Biri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi diğer ise üniter yapı.

Anayasa referandumu ile milletin kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçilmesi gibi bir düşünce taşınmıyor.

Çünkü anayasa referandumuyla birlikte milletimizin sistem tartışmasını bitirdiği ve tercihini Başkanlık sisteminden yana yaptığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, devletin üniter yapısı ve anayasanın ilk dört maddesi korunuyor.

Yeni reform sürecini başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ve sivil bir anayasa önerisiyle birlikte yeni bir meydan okuma ile ortaya çıktı.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet