Berat Albayrak'ın ardından bir yenilik de Varlık Fonu'na getirildi

Varlık Fonu'nun logosu yenilendi. Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan yıldızlar yeni logoda kurumun baş harflerinden oluşan logonun çevresine yayıldı.

Berat Albayrak'ın ardından bir yenilik de Varlık Fonu'na getirildi

Türkiye Varlık Fonu'nun logosu yenilendi. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun yeni logosunda, Cumhurbaşkanlığı logosunda kullanılan 16 yıldız yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı logosundaki 16 yıldız, tarihteki 16 büyük Türk imparatorluğunu, ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeliyor.

2016 yılında kurulan TVF, 8 farklı sektörden 23 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahip.

Türkiye Varlık Fonu'nda (TVF) Berat Albayrak'ın istifası sonrası boş kalan yönetim kurulu başkanvekilliği görevine aynı kurumun yönetim kurulu üyesi Erişah Arıcan atanmıştı.

Arıcan aynı zamanda Borsa İstanbul'un yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Atama kararı Cumartesi günü yayımlanan resmi gazetede yer aldı.

Kurum adına medyaya yapılan bilgilendirmede, “Bugünden itibaren TVF ile ilgili haber içeriklerinizde bu logoyu kullanmanızı önemle rica eder; ilgi ve hassasiyetiniz için teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

26 Ağustos 2016 tarihinde çıkarılan kanunla kurulan Fon'a Halkbank, Türk Hava Yolları, Borsa İstanbul ve Ziraat Bankası dahil olmak üzere çeşitli kamu kuruluşları ve hazine arazileri Şubat 2017'de OHAL KHK'sı ile devredildi. Yeni hükümet sistemiyle birlikte 10 Temmuz 2018 tarihinde 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Fon Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı.

Son olarak Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak Varlık Fonu başkan vekilliği görevinden de ayrılmıştı. Albayrak'ın yerine dün Prof. Dr. Erişah Arıcan atandı.

Kurumdaki değişimle birlikte bugün yapılan açıklama ile daha önce logonun üstünde yer alan ve Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan 16 yıldız, yeni logonunun çevresini saracak şekilde yerleştirildi.

Atatürk'ün isteği ile hazırlanan Cumhurbaşkanlığı forsunu Deniz Matbaası Başressamı Hüsnü Tengüz tasarlamıştı.

Etiketler
Berat Albayrak Cumhurbaşkanlığı Varlık Fonu