Muhalefet partilerinden randevu isteyen HDP'nin görüşeceği ilk parti belli oldu

Diyalog zeminini genişletmek için harekete geçen HDP'de muhalefet partileriyle ilk görüşme Saadet Partisi ile gerçekleştirilecek.

Muhalefet partilerinden randevu isteyen HDP'nin görüşeceği ilk parti belli oldu

HDP, demokratikleşme ve adalet başta olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmak için muhalefet partileri ile görüşme kararı aldı.

İlk görüşme, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapılacak.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, son dönemde MHP'nin 'kapatılma davası açılması' çağrısı ile iktidar bloğunun hedefinde yer alan HDP yönetimi, muhalefet partileri ile diyalog zeminini genişletmek için harekete geçme kararı aldı.

Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nden randevu istedi.

Ancak randevu vermeyeceği düşünülen AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den randevu istenmedi.

Buldan ve Sancar, ilk ziyareti 1 Şubat Pazartesi günü randevuya olumlu yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yapacak.

Ziyaretlerin amacını ise başta demokratikleşme, özgürlükler, adalet olmak üzere Türkiye'nin temel sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunmak oluşturuyor.

Eşbaşkanlar, partilerinin temel sorunlar konusundaki çözüm önerilerini içeren yol haritasını da muhalefet partilerinin liderlerine iletecekler. İleriye dönük seçim işbirliği konusundaki 'nabız yoklama' amaçlı da olarak yorumlanan bu ziyaretlerin, önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Etiketler
HDP Muhalefet Saadet Partisi