Erdoğan: CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongrelerinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybediyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Bir kez daha ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Hiçbir zaman muhalefete göre tavır alan, kifayetsizliğinden medet uman bir parti olmadık" dedi.

Erdoğan, "CHP Genel Başkanı akla hayale gelmedik iftiralarla AK Parti'ye saldırmaktadır. Bizzat eski cumhurbaşkanı adaylarının ifadesiyle CHP bugün yalan ve iftira üretim merkezi haline dönmüş durumdadır. CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. 2023 seçimleri CHP'nin rövanşist siyasetinin tasviye edildiği bir dönem olacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tüm saldırılar karşısında iman varsa imkan da vardır diyerek her türlü zorluğa, imkansızlığa rağmen yolumuzdan dönmedik. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden imkanlarımızı seferber ederek insanlarımızı ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. 83 milyonun her birine mesajlarımızı ulaştırmaya gayret ettik. Bölen değil, birleştire; kutuplaştıran değil, kucaklaştıran, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere inat vatandaşlarımızın tamamını Türkiye ortak paydasında buluşturan bir parti olduk. Milletimiz AK Parti ile 24 saat kapısını kendine açık tutan, derdiyle dertlenen, sıkıntılarına çözüm olan farklı bir zihniyete kavuştu. İnsanlarımız belediyelerden iktidara kadar devletin her türlü kademesinde her türlü meselesiyle ilgilenen gayretli bir kadroyla tanıştı. Millete tepeden bakan, milleti hakir gören gerici yobaz takunyalı diyerek sürekli insanımızı aşağılayan jakobenizm yerini insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla hareket eden yepyeni bir tasavvura bıraktı.

Bizim yolumuz şehitlerin gazilerin kalbi ülkesi için çarpanların yoludur. Muhalefetin içine düştüğü çıkmaz bizim işimizi kolaylaştırmıyor bilakis sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Biz hiçbir zaman muhalefete göre tavır alan muhalefetin kifayetsizliğinden medet uman bir parti olmadık. Kuruluşumuzdan itibaren hep kendimizle yarıştık.

Etiketler
Kongre Recep Tayyip Erdoğan