Ankara kulislerini sallayan iddia: 40 yıllık dönem sona mı eriyor?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara kulislerinden bomba etkisi yaratacak bir bilgiyi paylaştı. Muharrem Sarıkaya, yüzde 10'luk seçim barajının aşağı çekileceğini belirterek "Belki de tamamen ortadan kalkacak" ifadesini kullandı.

Ankara kulislerini sallayan iddia: 40 yıllık dönem sona mı eriyor?

TBMM’nin bir aylık aranın ardından tekrar çalışmaya başlayacağını hatırlatan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 'Sutre gerisine yığınak dönemi' başlıklı yazısında Meclis’in önündeki çalışma programı ve seçim kanununda yapılması planlanan değişiklikle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"İLK KEZ AŞAĞI ÇEKİLECEK"

“İttifak ilişkilerinin yeniden şekillenmesinden tutun da bundan böyle seçimlerin işleyişinin nasıl yürüyeceğine kadar birçok konu bu dönemde açıklığa kavuşacak" görüşünü dile getiren Muharrem Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Yıllardır tartışılan yüzde 10 barajı da öyle görünüyor ki bu dönemde ilk kez aşağı çekilecek; belki de ortadan tamamen kalkacak.

"ÇOK SAYIDA BÖLGE SİSTEMİNE GEÇİLECEK"

Belki de büyük şehirlerdeki seçim bölgelerini daha daraltan, çok sayıdaki bölge sistemine geçilecek. Yeni seçim sisteminin nasıl şekilleneceği ve barajın hangi düzeyde kalacağı ittifak içinde olmayan partiler arasında işbirliğine de yol açabilir. Çünkü düşük oy oranlarına sahip partilerin hiçbiri daraltılmış bölge sistemini istemiyor. Bu da AK Parti ile MHP’nin ya da CHP ile İYİ Parti’nin konuya yaklaşımlarını farklılaştırıyor."

Etiketler
Ankara Habertürk Kulis Muharrem Sarıkaya