Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş çıkışı: AİHM şu anda bir teröristi savunmanın arkasındadır

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in Selahattin Demirtaş hakkında aldığı tahliye kararını eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in Selahattin Demirtaş hakkında aldığı tahliye kararını eleştirdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Burada verilen kararlar mahkemelerimizce değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye'de AYM'nin bütün yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu adımlar siyasidir, bunun da gereğini gerekçesini biliyoruz. İstisnasını bir karara bıraksak bile Demirtaş'la ilgili hüküm mesela aynı mahkemenin İspanya'daki Batasuna partisi kararındaki gerekçelerler açıkça çelişmektedir.

Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak kabul eden bir mahkemenin, 6-8 Ekim 2014’te 39 vatandaşımızın hunharca katledilmesiyle sonuçlanan bir eylemin baş sorumlusunun tahliyesini istemiş olması, resmen çifte standarttır, hatta ikiyüzlülüktür.

Elinde onlarca masumun kanı bulunan, siyasetçi maskeli bir kişi olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. AİHM şu anda böyle bir teröristi savunmanın arkasında olduğunu bilmelidir. Bilmiyorsa biz bunu söylemeye devam edeceğiz. Bu şahıs terörle arasına mesafe koyamadığı, onlarca kişinin ölümüne yol açtığı için milletimizin önünde suçludur. Kobani'nin katili budur. Ey AİHM, sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz.

Etiketler
Demirtaş AİHM Selahattin Demirtaş AİHM Recep Tayyip Erdoğan