İdari birimde görevlendirmeye karşı çıkan hemşirelere başhekimden 'hain' suçlaması

Kocaeli Darıca'daki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli yoğun bakım hemşireleri açık var denilerek idari birimde görevlendirildi. Sözlü görevlendirmelere karşı çıkan çalışanlar başhekim tarafından "hain" ilan edilirken konu yargıya taşınıyor.

İdari birimde görevlendirmeye karşı çıkan hemşirelere başhekimden 'hain' suçlaması

Özellikle pandemi sürecinde hastanelerde sağlık personeli sıkıntısı yaşanıyor ama Kocaeli Darıca'da bulunan Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tam tersi bir uygulamaya gidildi.

KRT'den Çağdaş Ulus'un haberine göre, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş, hastanenin idari işlerinde çalışacak personel bulamadığı gerekçesiyle kendine yakın yoğun bakım hemşireleri ve ebeleri idari alanda görevlendirdi.

Görevlendirilen personel sayısı hiç de az değil. Hasta tedavisinde ve ameliyathanede olması gereken 3’ü yoğun bakım sertifikalı 25 hemşire ile ebeler idari biriminde çalıştırılıyor.

Sağlık personeli bu durumdan rahatsız fakat Başhekim Mustafa Güneş’e göre bu da bir ihtiyaç… Türk Sağlık- Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker ise görevlendirmeleri hukuksuz buldu. Resmi yazı yerine sözlü beyanla yapılan görevlendirmelerin kabul edilemez olduğunu savundu.

Türk Sağlık- Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker:

“GÖREVLENDİRMELER HUKUKSUZ”

"Başhekim, Yoğun bakım ünitesinde hemşire ihtiyacını idarede görev yapan sertifikalı hemşirelerden karşılama yerine, anestezi teknisyenlerini yoğun bakımda görevlendirme yolunu seçerek hastanın canını tehlikeye atacağını bilmiyor mu? Yoğun bakım hemşiresi ve ebelerin idari birimde çalışmasının yasal olmadığından başhekimin haberi yok mu? Bu yapılan uygulama hukuksuzdur. Görevlendirmeler bile sözlü yapılıyor. Bir hastanede personel açığı varsa sağlık Bakanlığı’ndan personel talep edilir. Çalışanlara, sendikalara laf söylemek kolayına mı geliyor?"

Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker ayrıca görevlendirmelere karşı çıkan personel aleyhinde başhekim Mustafa Güneş’in sosyal medyadan paylaşım yaptığını da söyledi. “Yanlış bilgiler verip, vatandaşa sağlık çalışanlarını linç ettirmeye çalışıyor” dedi.

Eleştirilere yanıt veren Başhekim Mustafa Güneş ise sağlık çalışanlarını hainlikle suçladı. “İhtiyaca rağmen böyle zorlu süreçte verilen göreve sendikaların kışkırtmalarıyla gitmeyip çalışma barışını bozmayı ilke edinmiş hainler de eksik olmuyor“ dedi.

Sağlık personeli ile başhekimlik arasında yaşanan görevlendirme gerilimini ise Türk Sağlık-Sen yargıya taşımaya hazırlanıyor. Başhekimin sosyal medyadan sağlık personeli ile ilgili sarf ettiği sözler ile ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Görevlendirmeler için de sağlık bakanlığı teftiş kuruluna başvurulacak.

Etiketler
Kocaeli Hastane Darıca