Hamza Yerlikaya'yı yetiştiren antrenörden diploma açıklaması: Böyle şeyler varsa bile...

Hamza Yerlikaya sahte diploma iddialarıyla gündemdeki yerini korurken Yerlikaya'nın eski antrenörü Salih Bora iddialara yanıt verdi.

Hamza Yerlikaya'yı yetiştiren antrenörden diploma açıklaması: Böyle şeyler varsa bile...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin gündemdeki yerini korurken eski antrenörü Salih Bora çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe'den Mehmet Altunkılıç'a konuşan Bora, gündemde yer alan "sahte diploma" iddialarıyla ilgili bilgisi olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt verdi.

Son günlerde tartışmaların odağında kalması nedeniyle üzüntülü olduğunu dile getiren Bora, şunları söyledi:

"BÖYLE DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

"Burada Hamza Yerlikaya'nın öne çıkarılması gereken özelliği, Türkiye'ye birçok başarılar kazandırmış, İstiklal Marşımızı dünyanın her yerinde çaldırmış, olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya şampiyonalarında bayrağı göndere çektirmiş insanın üzerine bu kadar gidilmez.

Bu olay vardır veya yoktur o konuda bir şey bilmiyorum ama insanları kendi başarılarıyla değerlendirmek lazım. Hamza çok iyi bir sporcudur, bana göre böyle değerlendirmek lazım."

Bora, Yerlikaya ile ilişkisi hakkında da şunları söyledi:

İki olimpiyat şampiyonluğu kazandığında da Avrupa ve dünya şampiyonluklarında da yanındaydım. Hamza büyük bir sporcuydu. Sporculuk dönemi bitinceye kadar beraberdik. Sporculuk dönemi bittikten sonra kendisi siyasete atıldı.

"ESKİSİ KADAR GÖRÜŞEMİYORUZ"

Sporculuğu bittikten sonra biraz daha seyrek görüşmeye başladık. Ankara'ya gidince biraz uzaklaştık. Onun haricinde bir ayrılık yok. Kendisi siyasete atılınca Ankara'ya yerleşti. Biz İstanbul'dayız öyle eskisi kadar sık görüşemiyoruz.

Sahte diploma iddiasına ilişkin konuşan Bora, şu ifadeleri kullandı:

"BÖYLE ŞEYLER VARSA BİLE..."

Böyle şeyler varsa bile ortalıkta konuşulmaz. Ben Hamza'nın İstanbul dışında lisede okuduğunu biliyorum. Peşinden zaten spor akademisine gitti ve orayı da bitirdi. Türkiye'de bu konular araştırılırsa çok şeyler çıkabilir ortaya. Ama Hamza gibi bir sporcunun özellikle bu konuda üzerine düşülmesini anlayamıyorum. Neyin peşinde olduklarını anlayamıyorum.

Etiketler
Diploma