Katar, Pfizer/BioNTech aşısını uygulamaya bu hafta başlayacak

Katar Sağlık Bakanlığı, korona virüsüne karşı Pfizer/BioNTech aşısına dün gece acil kullanım izni verdi. İlk aşıların ülkeye bugün teslim edileceği açıklandı.

Katar, Pfizer/BioNTech aşısını uygulamaya bu hafta başlayacak

Katar Sağlık Bakanlığı, koronavirüse karşı Pfizer/BioNTech aşısına dün gece acil kullanım izni verdi. İlk aşıların ülkeye bugün teslim edileceği açıklandı.

Katar Sağlık Bakanlığı, korona virüsüne karşı Pfizer/BioNTech aşısına acil kullanım izni verdi. Bu kararın ardından, ilk aşıların Katar'a bugün ulaşması bekleniyor.

Katar devlet medyasında yer alan haberlere göre, ilk dozların bugün ülkeye gitmesinin ardından 16 yaş ve üzerindeki kişiler aşamalı olarak aşılanmaya başlayacak. Katar, Amerikan firması Moderna'dan da aşı alacak.

UMMAN'IN PFIZER AŞILARI ÇARŞAMBA TESLİM EDİLECEK

Bir diğer Körfez ülkesi olan Umman'ın da ilk Pfizer/BioNTech aşılarını çarşamba günü teslim alacağı açıklandı. Umman Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, ilk etapta nüfusun yüzde 20'sine aşı yapacaklarını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA GEÇEN HAFTA BAŞLADI

Suudi Arabistan geçtiğimiz hafta Pfizer/BioNTech aşısını halkına yapmaya başlayan ilk Arap ülkesi olmuştu. Kuveyt de, sipariş ettiği ilk Pfizer/BioNTech aşılarını yıl sonundan önce teslim alacağını açıklamıştı.

BAE VE BAHREYN SINOPHARM AŞISINI UYGULUYOR

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ise ay başında Çin firması Sinopharm'ın aşısını uygulamaya başlamıştı. Bahreyn aynı zamanda, Pfizer aşısına da acil kullanım onayı vermişti.

Etiketler
Koronavirüs BioNTech Katar Sağlık Bakanlığı