AKP’li belediye başkanı istifa edince kaymakam ve müdürler görevden alındı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Şehmus Aydın'ın istifasının ardından belediye meclis üyesi iki yardımcısı istifa ederken ilçedeki kaymakam ve müdürler görevden alındı.

AKP’li belediye başkanı istifa edince kaymakam ve müdürler görevden alındı

Urfa'nın Siverek Belediye Başkanı AKP'li Şeyhmus Aydın, Siverek Belediyesi’nde yaşanan silahlı saldırıdan sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Belediye başkanının istifasının ardından kaymakam, emniyet müdürü, müftü ve tarım müdürleri görevden alındı. Şehmus Aydın’ın iki yardımcısının da istifa ettiği belirtildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılmak için dilekçe verdiğini söylemiş, "Bundan sonraki süreçte belediye başkanı istifasını verdiği için başkan vekili vekaleten görev yapacak. Bir aksilik olmazsa perşembe günü meclis toplanarak kendi içerisinde belediye başkanı seçimini gerçekleştirecek" demişti.

Şehmus Aydın

Şehmus Aydın’ın istifa etmesinden sonra ilçede kaymakam, emniyet müdürü ve müftü ile ilçenin tarım müdürleri görevden alındı. Başkan Aydın'ın yardımcılığını yapan iki meclis üyesi ise görevlerinden istifa etti. Medyascope’tan Ferit Aslan'ın haberine göre, Kaymakam Mustafa Çiftçiler, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, Müftü Mahmut Yıldızbaş görevlerinden alındı.

Kaymakam ve ilçe emniyet müdürünün görevden alınma gerekçelerinin 23 Kasım’da belediye binasında yapılan silahlı saldırı ile ilgili olduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin önce yakalandığı, daha sonra ise serbest bırakıldığı öne sürüldü. 23 Kasım'da akşam saatlerinde belediyeye giren silahlı kişiler AKP'li Şeyhmus Aydın'ın hukuk danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nı yaralamıştı.

Görevden alınan Siverek Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’ın ismi ise daha önce Siverek’in bir köyünde imamlık yaparken koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Osman Çilenti isimli imamın soruşturmasında gündeme gelmişti.

Koronavirüs sebebiyle ölen imamın ailesi Çilenti’nin karantinada olduğu halde işe çağrıldığı ve gidemediği içinde hakkında soruşturma açıldığını ve cenazesini yıkamak için hiçbir koruyucu elbise verilmediğini söyleyerek Müftü Mahmut Yıldızbaş’ı suçlamıştı

AYDIN'IN İKİ YARDIMCISI DA İSTİFA ETTİ

Eski Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın’ın iki yardımcısının da istifa ettiği öğrenildi. Aynı zamanda belediye meclis üyeleri olan başkan yardımcıları Cumali Karavar ve Hasan İzol’un 3 Aralık'ta yapılacak olan belediye başkanı seçiminde aday olmak için istifa ettikleri öğrenildi.

Etiketler
Şanlıurfa Siverek Aydın