Bitlis'te polis pandemi yasağını delen delen işletmeciyi darp etti! Yaralı halde gözaltına alındı

Bitlis'te polis pandemi yasağına rağmen çay ocağına müşteri aldığı iddia edilen 21 yaşındaki Yunus Şaylı'yı darp etti.

Bitlis'te polis pandemi yasağını delen delen işletmeciyi darp etti! Yaralı halde gözaltına alındı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, pandemi nedeniyle yürürlüğe konulan çay ocaklarına müşteri alınmaması yasağını ihlal ettiği öne sürülen işletmeye müdahale eden polisler, çıkan arbedede 21 yaşındaki işletmeciyi darp etti.

Gazete Duvar'dan Sinan Aygül'ün açıklamasına göre; Güroymak ilçesinde geçen pazar günü denetime çıkan polis ekipleri Muş Caddesi üzerinde bulunan ve Yunus Şaylı (21) ile abisi Medeni Şaylı’nın (25) işlettiği çay ocağına, içeri müşteri alındığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.

İddiaya göre ceza kesilmesinin ardından işyerini terk etmeyen polisler ile işletme sahibi arasında tartışma çıktı.

Tartışmada polis memurlarından birinin telsiziyle işletme sahibi Yunus Şaylı’nın kafasına birden fazla kez vurarak yaraladı. Saat 11.00 sıralarında meydana gelen olaya civardaki esnafın da müdahale etmesiyle arbede çıkınca polis gaz bombasıyla kalabalığı dağıttı.

AKŞAMA KADAR SAKLANDILAR

Darp edilen 21 yaşındaki genç ailesi tarafından saklandığı yerden çıkarılarak akşam saatlerinde Güroymak Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede müdahale edilen gence darp raporu verildikten sonra abisi Medeni Şaylı ile birlikte gözaltına alındı. Yaralı halde ters kelepçe yapılarak gözaltına alınması dikkat çeken genç ve abisi bir gece nezarette tutulduktan sonra serbest bırakıldılar.

Bilgi almak için ilgili yetkililere ulaşılamazken konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama da yapılmadı.

Etiketler
Bitlis Gözaltı Polis