Ve CHP MYK kurultay kararını verdi

MYK toplantısının ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Ve CHP MYK kurultay kararını verdi

Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün Başbağlar Katliamı'nın 25.yılı . Acıların birkez daha tazelendiği, Madımak'ın 25. yıldönümü. Nereden olursa olsun, toplumun vicdanını kanatan bu olayları yürekten şiddetle kınıyoruz. Bir kere daha rahmet diliyorum.

SEÇİM SONUÇLARI

Milletvekilleri mazbatalarını aldılar ve YSK seçim sonuçlarını açıkladı. Adaletsiz, hukuka aykırı ciddi bir süreç yaşadık. Bunun sonucunda TBMM yeni dönemde göreve başlayacak. Bütün milletvekillerine başarılar diliyoruz. Yeni yasama döneminin başarılı geçmesini diliyoruz. Yeni dönemde etkisizleştilmeye çalışılan TBMM'yi yetkilerini koruma ve kullanma konusunda kararlı bir tutum bekliyoruz. Tek adam rejimi altındayız. Kuvvetlerin bir elde toplandığı bir tabloyla karşı karşıyayız. CHP olarak etkin bir mücadele vereceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ KHK'LARI

Yayınlanan KHK çok açık bir şekilde kanunla yapılmasıyla gereken hususların KHK ile yapıldığını gösteriyor, tek adam rejimini tahkim etmenin başlangıcı. Anayasayı askıya alan KHK'lar ve Cumhurbaşkanlığı KHK'ları ile hukuk düzeninin tamamen ortadan kaldırılmayı amaçlanan bir döneme giriliyor.

ENES BERBEROĞLU'NUN TUTUKLULUK HALİ

Yeni dönemde beklediklerimiz var, şu ana kadar gerçekleşmemiş olması toplumsal huzursuzluğu tetikleyecek nitelikte. Enis Berberoğlu haksız yere tutuklandı. Yeniden milletvekili seçildi. Millet Enis Berberoğlu'nu bir kez daha parlamentoya gönderdi. Sayın Enes Berberoğlu'nun Yargıtay'da bekleyen dosyası dokunulmazlık kapsamındadır, mahkeme derhal tahliye kararı vermesi gerekmektedir. Tahliye kararı verilmemiş olması, bir tuzak kurma sürecinin başlatıldığına inşallah işaret değildir. Umarım FETÖ'cü yargıç ve mahkemelerin uygulamalarının bir benzerini yapma hazırlığı değildir.

EREN ERDEM'İN TUTUKLANMASI

Eren Erdem hukuka aykırı bir şekilde hukuki bir kararla değil siyasi bir kararla tutuklanmıştır. Beraat edeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Haksız yere mevcut ceza muhakemeleri kanuna göre tutuklanmıştır. Eren Erdem kaçmadığı halde, hapishanede tutulmaktadır. CHP, milletvekillerimiz, hiçbirimiz bu operasyonlara teslim olmadık. Bunun üzerinden yürütülmek istenen kirli propangadanın etkili olmayacağını biliyoruz.

SANDIK GÜCÜ ÜYELERİNİN TUTUKLANMASI

Sandıklara sahip çıkmak üzere seçim kurulları önünde gençlerimiz tutuklanmıştır. Bu Türkiye'nin fotoğrafıdır. Sandık güvenliği için orada bulunan vatandaşın tutuklanması Türkiye fotoğrafıdır. Bu gençlerin derhal tahliye edilmesi gerekmektedir. Mahkemeler, hakimler, savcılar hukukun koruyucularıdır, şovalyeleridir. Derhal bu operasyonların da son bulmasını bekliyoruz.

EKONOMİK VERİLER

İktidarın seçim harcamasıyla hesapsız davrandığını biliyoruz. Erdoğan meydanlarda bize dönük bir dış operasyon var, dış güçlerin ekonomik terör saldırısı diyordu. 24 Haziran geçtikten sonra bunların ateşi düşecek diyordu. 24 Haziran geçti ve merakla bekliyoruz. Enflasyon halen yükseliyor. Pazarda gerçek enflasyon en az yüzde 25. 2 haneli enflasyon. Dolar düşmedi, faizler yüzde 25-30 arasında. Erdoğan'a soruyorum, hani düşecekti? Şimdi merakla bunu bekliyoruz. Rantiyeci ekonominin geçim sıkıntısını kaldırması ne yazık ki mümkün değil.

MYK genel olarak bu çerçevede Türkiye'nin tablosunu değerlendirmeye devam ediyor. Parlamento çalışmalarında da etkin bir muhalefet görevini yerine getireceğiz.

KURULTAY TARTIŞMALARI

Genel Merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Bu konular MYK'da değerlendirildi. Genel Başkanımızın gündeminde olağanüstü kurultay yoktur.

9 ay sonra yerel seçimler var, kurultay zamanında yapılacaktır. Genel Merkezin konuya yaklaşımı budur.

İNCE'NİN ONURSAL GENEL BAŞKANLIK TEKLİFİ

Özel bir yemekte konuşulanların ana bağlamından koparılarak, bu çercevedre yakışık almayan şık olmayan, siyasi nezaket ölçüleriyle bağdaşmayan bir tutumdur. Siyasi nezaketsiz bir tutumdur. Genel başkan son 1 yıl içerisinde Türkiye'nin gündemini belirlemiştir. 15 milletvekili göndererek, tuzağı bozarak mı yanlış yaptı? Millet İttifakı'nı kurarak mı yanlış adım attı? Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce'yi göstererek yanlış bir cumhurbaşkanı adayı mı göstermiştir? Sayın Genel Başkanımız, bu meselelerde olgunlukta karar verecek bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Sayın Genel Başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Örgütün tabanı genel başkanımıza vereceği ihsanı vermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yöntemdir. Buraya iç iktidar kavgalarıyla gelmedik.

KURULTAY

MYK'mız Genel Başkanımızın tam mutabakatla arkasındadır. MYK'da farklı bir görüş yoktur. İmza meselesi tüzükte düzenlenmiş bir haktır. Genel Merkezi'in ve Genel Başkanın gündeminde kurultay çağrısı yoktur. Partinin kurultay delegelerinin de büyük ağırlığının da partiyi bu konuda bir tartışmaya çekmeyeceğini görüyoruz. İmza toplama sürecinin sonuca ulaşacağını düşünmüyoruz.

ERKEN SEÇİM

Bizim herhangi bir kabulümüz söz konusu değildir. Türkiye'de Anayasa değişikliği yapılacaksa, yargı bağımsızlığı için yapılması gerekir. Bu süreç içerisinde seçimlere 9 ay kalmışken, 3 ay içinde seçim yapalım düşüncesi doğru değildir. Belediye başkanlarının seçim dönemlerini kısaltacak bir Anayasa değişikliği için destek istiyorlarsa bizden bu desteği bulamazlar.

MİLLET İTTİFAKININ DAĞILMASI

Millet İttifakı bir seçim ittifakıydı. Millet İttifakı Tutum Belgesi'nde partilerin nasıl hareket edeceği belirlenmiştir. Seçim bittiği için ittifak sona ermiştir. Ancak bu protokolün devam edeceğine inanıyoruz.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Zamanı gelince açıklama yaparız. Şu an verilmiş bir karar yok.

ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI

Bu konuda toplumsal mücadeleye ihtiyaç var. Bütün hukuki desteklerin alınması gerekiyor. Tek başına hukuki önlemler yeterli değildir.

MYK DEĞİŞİKLİĞİ

Genel başkan MYK üyeleri PM üyeleri arasından atar. Genel Başkan tarafından atanacak bir karara MYK üyeleri olarak bu noktada eğer Genel Başkanın süreci bundan sonra yönetmesi gerekiyorsa saygı ile karşılarız. Gündeme gelmiş böyle bir konu yok.

Etiketler
Bülent Tezcan Kurultay