Covid-19 günlük ve haftalık raporları neden yayımlanmıyor?

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesine girildiğinde raporlardan haftalık olanının 19 Ekim’den, günlük olanının ise 16 Kasım’dan bu yana yayınlanmadığı görüldü.

Covid-19 günlük ve haftalık raporları neden yayımlanmıyor?

Covid-19 verilerinin bölgelere ve yaş gruplarına göre dağılımı gibi bilgilerinin yer aldığı raporların günlük olanının 16 Kasım’dan, haftalık olanının ise 19 Ekim’den bu yana Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanmadığı görüldü. Raporlar, 29 Haziran’dan bu yana yayımlanıyor ve günlük ve haftalık verileri içeriyordu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını en yüksek hızla yayılmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin şeffaflığı ve salgın yönetimine dair eleştiriler de sürüyor. Bakanlık, çarşamba günü ilk defa vaka sayılarını açıklamış ve kamuoyunda “salgın başından bu yana rakamların gizlendiği” görüşü güçlenmişti.

29 HAZİRAN’DAN BU YANA YAYIMLANIYORDU

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde dikkat çeken bir detay daha göze çarptı. 29 Haziran’dan itibaren Covid-19 salgını için günlük ve haftalık durum raporları yayımlanmaya başlanmıştı. Bakanlığın günlük raporlarında, yeni test sayısı, yeni hasta sayısı, hastaneye yatırılan yeni hasta sayısı gibi bilgilerin yanı sıra, vakaların bölge, yaş ve cinsiyete göre dağılımı bilgileri yer alıyordu. Haftalık raporlarda ise Türkiye’nin Epidemiyolojik Durumu ile ilgili bilgiler veren veriler paylaşılıyordu.

RAPORLARIN YAYIMLANMASI DURDURULDU

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesine girildiğinde bu raporlardan haftalık olanının 19 Ekim’den, günlük olanının ise 16 Kasım’dan bu yana yayınlanmadığı görüldü.

DAHA ÖNCE DE DURDURULDU

Bakanlık 26 Ağustos’ta bu raporları yayımlamayı durdurmuş ve tepkilerin ardından “teknik bir aksaklıktan dolayı 26 Ağustos sonrasında raporların yayımlanmadığı ve durumun çözülmesinin ardından Covid-19 verilerinin sitede yer aldığı” duyurulmuştu.

Etiketler
Inter Sağlık Bakanlığı