Gazeteyi neden kana buladığı ortaya çıktı!

5 kişiyi öldüren saldırganın, kendisiyle ilgili bir haber nedeniyle gazeteyle geçmişte davalık olduğu ortaya çıktı.

Gazeteyi neden kana buladığı ortaya çıktı!

ABD’nin Maryland eyaletine bağlı Annapolis kentinde önceki gün The Capital adlı yerel gazeteyi basarak dördü basın mensubu, biri ofis çalışanı olmak üzere 5 kişiyi öldüren saldırganın, kendisiyle ilgili bir haber nedeniyle gazeteyle geçmişte davalık olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan saldırganın 38 yaşındaki Jarrod Warren Ramos olduğu açıklandı.

Polis, saldırının nedenine dair bir açıklama yapmasa da Ramos’un gazeteyle 6 yıl önce davalık olduğu anlaşıldı. 2011 yılında Ramos’un kendisini rahatsız ettiğini söyleyen bir kadının ifadeleri The Capital’de yer almıştı. Ramos ise kendisine karşı olan bu iddiaları yayınladığı için 2012 yılında gazeteye hakaret davası açtı ancak mahkeme, The Capital gazetesinin lehine karar verdi.

‘NUTKUMUZ TUTULDU’

Bu arada, saldırıda ölenlerin kimlikleri de açıklandı. Buna göre toplum muhabiri ve editör Wendi Winters (65), köşe yazarı Robert Hiaasen (59), yorum sayfası editörü Gerald Fischman (61), muhabir-editör John McNamara (56) ve satış asistanı Rebecca Smith (34) saldırıda hayatını kaybetti. Önceki gün olan saldırıya rağmen The Capital Gazette basılarak dün piyasaya çıktı. Gazetenin birinci sayfasında “The Capital’de 5 kişi vurularak öldürüldü” manşeti atıldı. Gazetenin editörü öldürülen yorum sayfası ise boş çıkarken, küçük bir not eklendi. “Nutkumuz tutuldu” ifadesinin altında sayfanın silahlı saldırının kurbanlarını anmak için özellikle boş bırakıldığı belirtildi ve ölenlerin isimleri yazıldı. Olay, ABD tarihinde medyayı hedef alan en ölümcül saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.