Kılıçdaroğlu: Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan karara imza atan Akın Gürlek'e çok sert bir dille tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan karara imza atan Akın Gürlek'e çok sert bir dille tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz. 'Ne hakkı hukuku, nereden çıkardınız bunları' diyor. 'Sadece bana bir göz kırp, ben gereğini yaparım' diyor. 'Adalati katleden adam kimdir?' diyorsanız, Akın Gürlek'tir. Yeni Zekeriya Öz'dür." ifadelerini kullandı.

14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek'in Enis Berberoğlu hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan karar ile Sözcü yazarlarına ‘FETÖ’ suçlamasıyla ceza verilen kararın altında aynı ismin imzası var. Gürlek ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay ve 20 gün hapis cezası veren hakim.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Adalet öyle bir noktaya geldi ki adaleti dağıtması gerekenler adaleti katletmeye başladılar. Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz çıktı. 14. Ağır Ceza'nın başkanı. "Bütün kirli işleri bana gönderin, hiç meraklanmayın" diyor. 10 yaşındaki çocuğa tecavüz edilirken bu beyefendi oradaydı.

Hukuk fakültelerinden mezun olmuş görünüyorlarsa da asıl talimatı saraydan alanlar bunlar. Bunlardan hakim olmaz. Bunların kendi çıkarları için yapmayacakları şeyler yok. "Benim bir kıblem vardır, o da saraydır" diyor. Bu kişi bu kararla milletvekili dokunulmazlığını tanımam diyor.

Bu Akın Gürlek, diyor ki "ben dokunulmazlık filan takmam" TBMM Başkanı buna itiraz eder mi? "TBMM Başkanı dahi bana bir şey söyleyemez" diyor. Kendi milletvekilinin hakkını savunamayan bir kişi asla TBMM Başkanlığı yapamaz. O başkan TBMM'nin değil sarayın başkanıdır. Bu parlamento bu kadar aciz bir başkanı hiç görmedi. "HSK da bana bir şey yapamaz" diyor bu Akın Gürlek.

Akın Gürlek haklı olarak bir beklenti içinde, ben bu kadar fedakarlık yapıyorum, Anayasa'yı takmadım, artık bana bir görev verirsiniz diyor. Önümüzdeki süreçte beyefendiye büyük bir ihtimalle Yargıtay üyeliğini verilecek. İşte sizin fikirleriniz bu nedenle iktidar olamaz.

Etiketler
Enis Berberoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Mahkeme