AKP doğruladı: S-400'lerin test atışı Sinop'ta yapıldı

Geçtiğimiz hafta Sinop'a nakledilen S-400 sistemlerinin test edildiği duyuruldu. Reuters'ın haberinde, test sahasında füze atıldığı iddia edildi. AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, sosyal medya hesaplarından bir videoyla teste ilişkin paylaşım yaptı.

AKP doğruladı: S-400'lerin test atışı Sinop'ta yapıldı

Reuters haber ajansı, Sinop'ta Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin test edildiğini duyurdu. Sinop'ta çekilen bir videonun elde edildiği belirtildi. Haberde, Milli Savunma Bakanlığı'nın füze denemesini ne teyit ettiği ne de yalanladığı aktarıldı.

Reuters, Türkiye'nin Sinop bölgesinde Navtex ve NOTAM mesajları yayımlamasının ardından bir hafta önce Karadeniz'e nakledilen Rus yapımı S-400 hava sisteminin bugün test edeceği öne sürümüştü. S-400'lerin test edilmesi için altı saatlik bir süre belirlendiği ifade edilmişti.

'SİNOP TARİHİ BİR GÜNE TANIKLIK ETTİ'

Bu arada AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, sosyal medya hesaplarından teste ilişkin paylaşımlar yaptı. Sinop'un 'tarihi bir güne tanıklık ettiğini' söyleyen Uğur, devamında şunları kaydetti:

"Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400’lerin testi Sinop’umuzda yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye var.”

AKP doğruladı: S-400'lerin test atışı Sinop'ta yapıldı - Resim : 1

Uğur paylaşımına, askeri bir alanda S-400 füzelerinin fırlatıldığı görülen bir videoyu da ekledi.

Etiketler
Sinop Giresun Reuters AK Parti