Dünyanın en iyi çok uluslu şirketleri açıklandı

Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 2020 Dünyanın En İyi Çok Uluslu Şirketleri araştırmasının sonuçları belirlendi.

Dünyanın en iyi çok uluslu şirketleri açıklandı

Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 2020 Dünyanın En İyi Çok Uluslu Şirketleri araştırmasının sonuçları belirlendi. 92 ülkede gerçekleştirilen araştırmada 10 milyon 200 bin çalışan temsil edildi.

10 binden fazla şirketin dahil edildiği araştırmada Great Place to Work modeline ait güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan boyutlar analiz edildi.

Listenin ilk sırasında Cisco var

Üst üste ikinci kez Dünyanın En İyi Çok Uluslu Şirketleri sıralamasında yer alan Cisco, 2020 listesinde liderliğe yerleşti. DHL Express ikinci, Hilton ise üçüncü oldu. Listede yer alan bu üç şirket, dünyanın en iyileri arasında yer alma süreçlerine dair ilham verici hikayelerini paylaştı. Cisco'nun iş yerinde rekabet sorunları üzerinde aktif olarak çalışması ve iş birliğini destekleyici eğitimler yapması global başarıyı getirdi.

DHL Express çalışanlarıyla, Hilton yenilikçi uygulamalarıyla sıralamaya girdi

DHL Express, çalışanların fiziksel ve duygusal refahını koruyarak yaşamlarını iyileştirme misyonunu derinleştirmesiyle ön plana çıktı. Hilton ise Covid-19’dan en çok etkilenen sektörlerden birinde bulunmasına rağmen dünyanın en misafirperver şirketi olma misyonunu gerçekleştirecek kadar yenilik yapmasıyla dünya listesinde kendine yer buldu.

Yeni normalin mottosu “önce çalışan”

Çalıştıkları şirketlerde kendilerini güven içinde hisseden çalışanların kurumlarının ekonomik performansını artırdığına dikkat çeken Great Pleace to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Çalışanlarıyla güçlü bir güven ilişkisi kurmayı başarmış kurum kültürüne sahip 25 çok uluslu şirket elde ettikleri bu büyük başarıyı dünya çapında duyurma fırsatı yakaladı. Herkes için harika bir iş yeri oluşturan şirketler, çalışanları için hayata geçirdikleri samimiyet, hakkaniyet, ayrım gözetmemek gibi insan odaklı uygulamalarla sektörlerinde örnek teşkil ediyor. Şirketler, kurum kültürü stratejileri ile çalışanlarının potansiyellerini ortaya çıkarırken, aynı zamanda çalışanlarını kurumun bir parçası olarak hissetmelerini sağlayarak verimliliği, bunun sonucunda da ekonomik performanslarını artırıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde çalışanların ne düşündüğünü dinlemek, samimi ve açık iletişim kurmak şirketlere büyük kazanımlar sağlayacak.” dedi.

Dünyanın En İyi Çok Uluslu 25 Şirketi

1 Cisco
2 DHL Express
3 Hilton
4 Salesforce
5 Stryker Corporation
6 Mars, Incorporated
7 The Adecco Group
8 Mercado Libre
9 SAS Institute Inc.
10 EY
11 Intuit, Inc.
12 SAP SE
13 Adobe
14 Admiral Group plc
15 AbbVie
16 Daimler Mobility AG
17 Dell Technologies
18 Cadence
19 Marriott International, Inc.
20 Volvo Group
21 Roche
22 Deloitte
23 Santander
24 Natura
25 Scotiabank