Çetin Arık: Pazarlamayı Özhaseki bilir

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye yüklendi.

Çetin Arık: Pazarlamayı Özhaseki bilir

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP’li Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ahlaklı siyaset yapmaya davet etti.

Özhaseki’nin “Kendi partisinin oylarının yetmeyeceğini bildikleri için ablasını pazarlıyor, ikide bir başörtülü annesini çıkartıyor, camide resim veriyor” şeklindeki sözlerinin ahlak yoksunu, hadsiz ve haksız ifadeler olduğunu belirten Arık, “Pazarlamayı AKP ve Özhaseki çok iyi bilir. Yıllarca halkımızın dini duygularını sömürenler iktidardan gideceklerini anlayınca iftiraya, yalana ve ahlaksızlığa başvuruyor. Halkımızın kimin dindar kimin de din tüccarı olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Gönüllü Kültür Teşekküllerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda CHP’yi ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hedef alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye tepki gösterdi.
Özhaseki’nin FETÖ ile mücadele konusundaki sözlerinin komik olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz FETÖ ile PKK ile mücadele edeceğimizi söylemiyormuşuz. Bunu kim söylüyor, FETÖ ile, PKK ile aynı menzile yürüyen, el ele türküler söyleyenler söylüyor. Biz her türlü terör örgütü ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz FETÖ ile mücadele adı altıda bankaya para yatıran hemşireyi, çocuğunu dershaneye gönderen polisi, sendikaya üye olan öğretmeni FETÖ’cü diyerek işinden, aşından, özgürlüğünden ederek FETÖ ile mücadeleyi sulandıranlara karşı devletin namusunu FETÖ’ye teslim eden, FETÖ’nün her istediğini veren gerçek FETÖ’cülerle mücadele edeceğiz. İmar değişikliği ile fakir fukaranın arsasını FETÖ’ye peşkeş çeken gerçek FETÖ’cülerle mücadele edeceğiz”

Özhaseki’nin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik“Kendi partisinin oylarının yetmeyeceğini bildikleri için ablasını pazarlıyor, ikide bir başörtülü annesini çıkartıyor, camide resim veriyor” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Arık, Özhaseki’nin açıklamalarının ahlaksızca, hadsiz ve haksız olduğunu söyledi. Özhaseki’nin iktidardan gideceği için panik içinde, ne konuştuğunu bilmez bir halde olduğunu ifade eden Arık, CHP’nin hiçbir zaman dindar insanlarla bir sorun yaşamadığını ancak CHP’nin her zaman halkın dini duygularını sömüren din simsarlarının karşısında olduğunu vurguladı. Arık, “İşte Özhaseki bunun için CHP’ye karşı. Her Cuma namazı sonrası basının karşısına geçerek halkın dini duygularını sömürmeyi alışkanlık haline getirenlerin bir kez olsun hırsızlara, yolsuzluk yapanlara, yetim halkını çalanlara söz söylediğini görülmedi. Bunlar dini basını davet edip, namaz sonrası açıklama yapmak olarak görüyor. Bunlarda hırsızlık serbest, bunlarda yalan serbest, bunlarda iftira serbest, bunlarda gıybet serbest. Çünkü bunlar dindar değil, dinci. Bunlar pazarlamayı, özellikle dini pazarlamayı çok iyi bilir. Dindar bir insan, ahlaklı bir insan bir başka insan için ‘Kendi partisinin oylarının yetmeyeceğini bildikleri için ablasını pazarlıyor’ şeklinde ahlaksızca bir söz söyleyebilir mi? Bunların hayatı yalan olmuş. Bunların yalandan başka söyleyecek sözleri kalmamış. Tek sermayeleri yalan” diye konuştu.

Etiketler
Kayseri Mehmet Özhaseki Milletvekili Çetin Arık