CHP’li Bekaroğlu: Saray ittifakında kaybetme endişesi var

CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile İstanbul Bahçelievler'de seçim çalışmalarına katıldı,vatandaşlarla buluştu.

CHP’li Bekaroğlu: Saray ittifakında kaybetme endişesi var

Bekaroğlu hem iktidar partisine hem de muhalefet partilerine oy vereceğine söyleyen insanları dinledi. İktidar destekçileri “CHP bu ülkeyi yönetemez” derken, muhalefeti destekleyenlerin endişesi ise seçim güvenliği ve var olan ekonomik kriz...

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberi şöyle:

Seçime sayılı günler kalırken CHP İstanbul Milletvekili ve CHP İstanbul 3. Bölge 3. Sıradan Milletvekili adayı Mehmet Bekaroğlu’nun İstanbul Bahçelievler’de sahada yaptığı bir günlük seçim çalışmalarını izledik.

Bekaroğlu gittiği yerlerde esnafın, öğrencinin, kadınların sorunlarını dinledi, çözüm için önerilerini sıraladı. Bekaroğlu’yla fotoğraf çekerken memur olduğunu unutup daha sonra fotoğrafların silinmesini rica eden de var, Bekaroğlu’na seslenerek; “Artık bağrımız yanıyor” diyen de. Tek umutlarının CHP olduğunu söyleyen de var, AK Partili olup “CHP bu ülkeyi yönetemez” diyen de. Bütün bunların yanında muhalefet partilerine oy verenlerin Bekaroğlu’na söylediği ortak bir sorun var: Seçim güvenliği ve ekonomik sıkıntılar…

İşte Bekaroğlu’nun sahadaki 1 günlük seçim çalışmaları…

‘UMUT VAR, KAYBEDİYORUZ ENDİŞESİ VAR’

Saha çalışmalarına geçmeden önce Bekaroğlu’na insanların sahada kendisine neler anlattıklarını, seçmenlerin ittifaklara nasıl baktıklarını konuşuyoruz: “CHP şu an sahada çok müthiş bir motivasyon oluşturmuş durumda. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nda sahada farklı bir hava hakim. Millet İttifakı’nda ‘umut, kazanırız, kazanacağız, alacağız’ diye bir moral üstünlüğü var. Cumhur İttifakı’nda tespit ettiğimiz kadarıyla ‘kaybediyoruz’ endişesi var. AK Parti’ye hâlâ oy verecek olanlar da kendilerini açık etmiyor ve AK Parti’yi savunamıyor. Cumhur İttifakı’nda karamsarlık, endişe varken Millet İttifakı’nda umut var. Bir aydan fazla bir süredir sahada geziyorum. Öğrenciden esnafına kadar herkesin en temel problemi ekonomik sorunlar ve işsizlik. ‘Türkiye büyüyor, hiçbir problem yok’ söylemleri doğru değil.”


‘MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 40, HDP YÜZDE 13 OY ALACAK’

Peki ‘Millet İtifakı’ 24 Haziran’da yüzde kaç oy alacak? CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce cumhurbaşkanlığını alacak mı, HDP barajı aşacak mı? Bekaroğlu bu sorulara şöyle yanıt veriyor: “Millet İttifakı’nın yüzde 40 civarında, HDP’nin de yüzde 13 oy alacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı da ikinci tura kalacak. İkinci turda da Meclis’te alacağımız çoğunluğun rüzgarıyla Muharrem İnce cumhurbaşkanı olacak.”

‘YİNE ÖYLE BİR İHTİMAL OLABİLİR Mİ?’

Bu sohbetimizin ardından Bekaroğlu‘nun sahadaki seçim çalışmalarını izliyoruz. Bekaroğlu ilk olarak Bahçelievler’de bulunan Demokrat Parti’nin binasında İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileriyle bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı.

Yapılan görüşmenin ardından Bahçelievler’de kurulan CHP, MHP, Saadet Partisi’nin çadırlarını geziyoruz. Bekaroğlu, CHP çadırına girmeden önce Saadet Partisi’nin çadırında bulunan görevlilerle sohbet etti. Çadırda bulunan Mehmet Salih Yıldırım adlı partili, Bekaroğlu’na “Sizlere bir şey söyleyeceğim ama ne olur yapın” diyor: “Muharrem İnce cumhurbaşkanı olursa 17-25 Aralık’ın üstünün kapanmasına izin vermesin! Demirtaş suçsuz olarak oraya atıldı. İyi ki Muharrem İnce vardı.” Bir başka SAADET’li ise Bekaroğlu’na şu soruyu soruyor: “7 Haziran’dan sonra Erdoğan ‘ben bunu kabul etmiyorum’ dedi. Bugünün temelini o gün attılar. Yine öyle bir ihtimal olabilir mi?” Bekaroğlu bu sorulara; “Biz mesajı aldık” dedikten sonra MHP çadırında bulunanlara da başarılar diledikten sonra CHP çadırında çalışan partililerle sohbet etti.

37 KİŞİLİK ANKET…

CHP çadırında bulunan Bergüzar Bozkurt adında bir seçmen Bekaroğlu’yla sohbet ederken bir hastanenin diyaliz bölümünde anket yaptığını söyledi:

“Hastanede 37 kişilik bir anket yaptırdım. Anketimde 28 kişi ‘ben Muharrem İnce’ye oy vereceğim’ sonucu çıktı. ‘Niye İnce’ye oy vereceksiniz’ diye sorduğumda ‘Çünkü o öğretmen’ cevabını verdiler.” Buradan ayrıldıktan sonra Bekaroğlu esnafın dertlerini dinlemek için kafeleri, manavları, kahvehaneleri gezmeye devam etti. Kahvehanede oturan biri bize dönerek, “Bekaroğlu ile fotoğrafımı çeker misin” diye sordu. Fotoğrafını çektirdiğimiz kişi daha sonra memur olduğunu söyleyerek fotoğrafının bir yerde yayımlanmamasını rica etti.

AK PARTİLİ MASASINDA KONUŞULANLAR…

Baheçlievler’de bulunan ve neredeyse oturacak yer olmayan Seçkin Kafe adında bir kahvehaneye giriyoruz. Burada Bekaroğlu’nu tanıyan da var tanımayan da… Bekaroğlu herkesle selamlaştıktan sonra yıllardır AK Parti’li olduğunu söyleyen bir seçmenin masasına oturdu. “Niye AK Parti” sorusunu soran Bekaroğlu’na, seçmen şu cevapları verdi: “Siz profesörsünüz, sebeplerini daha iyi biliyorsunuz. Ecevit döneminde maaşlar yatmadı. Şu an CHP’nin içerisinde Alevi var, bölücü var. Kılıçdaroğlu ve İnce bu sorunları çözemez. 16 yıldır Erdoğan geldi şu an iyi bir istikrar var. Düşman çok…”Bekaroğlu söz konusu seçmeni CHP’ye oy vermeye ikna etmek için, “Aleviler nereye gitsin? Onlar bizim insanımız değil mi? AK Parti her şeyimizi sattı. En son şeker fabrikalarını sattığını siz de gördünüz. Tek bir adama güvenmeyeceksin. Akıl akıldan üstündür” diyerek buradan ayrıldı.

Çobançeşme mahallesinde bulunan dönerci dükkanı işleten bir esnaf ise sorunlarını şöyle anlattı: “Döner piyasası bozuk. Hayatım boyunca bu dönem gibi bir durgunluk görmedim.”

BELEDİYE İŞÇİSİ: TEOG, TAVUK OLDU

Yenibosna’dayız… Bakırköy Belediyesi’ne ait iki işçi Bekaroğlu’nu görünce yanına yaklaşıp eğitim sisteminden yakınıyor. Bir işçi iki çocuğunu okuttuğunu söylüyor ve 8. sınıf öğrencileri için yapılmakta olan TEOG sınavı için, “TEOG tavuk oldu” diyerek şöyle konuşuyor: “Sınav sistemi her sene değiştiriliyor. 2 çocuk okuttum. Bir çocuğum KPSS’den 90 aldı ama atanamadı. Çocuğum bir yere yerleşemiyor. Diğer çocuğum da üniversite sınavında 407 aldı. Ama o da şimdiden karamsar. Eğitim sorununa çare bulun.” Bu sohbetin ardından başka bir seçmen de sandık güvenliğinden endişe duyduğunu söyleyerek; “Bağrım yanıyor. Oylarımıza sahip çıkın” diyor. Bekaroğlu bu sözlere karşılık şu cevabı veriyor: “Sandık güvenliği konusunda muhalefet hazırlıklı. Oylarımızı koruyacağız şüpheniz olmasın. Hiçbir şey yapamazlar.”

‘GERİYE BONUS OLARAK YEŞİLLİK KALIR’

Saat 15.38… Günün sıcaklığıyla ara vermek istiyoruz. Ama Bekaroğlu, “Daha gezecek çok yerimiz var” diyerek çalışmalara devam ediyor. Yolda yürürken reklam panosunda yer alan bir ‘Meydan projesi’ni işaret eden Bekaroğlu; “Etrafını bina ve alışveriş merkezi yapacaklar. Bunlardan bahsetmiyorlar. Bunlar betonla kafayı bozmuşlar. AVM ve binalar bittikten sonra geriye küçük bir yeşil alan kalacak. İşte o yeşil alan da bonus olarak yeşil alan olacak.”

‘HERKES ONLARI ÖTEKİLEŞTİRİYOR’

Son olarak Siyavuşpaşa mahallesindeyiz. Bekaroğlu esnaf ziyaretlerine devam ederken CHP Bahçelievler ilçe teşkilatında görevli bir partili, Bekaroğlu’na dönerek; “Herkes HDP’lileri ötekileştiriyor. Onların seçim bürosu da şurada. Onlara da başarılar dileyelim” diyor. Bekaroğlu, “biz herkesle görüşürüz, selam veririz” diyerek HDP bürosunda bulunanlara başarılar diledikten sonra CHP’nin Siyavuşpaşa seçim bürosunda bulunan partililerle konuşuyor: “Anketler bize Meclis çoğunluğunu alacağız diyor. 160 CHP’li milletvekilimiz olacak. İkinci turda da cumhurbaşkanlığını alırız. Biz intikam almaya gelmiyoruz. Biz devlette adaleti tesis edeceğiz. Çocuklarımıza barış içerisinde yaşayacakları bir gelecek bırakacağız.”

Etiketler
Bahçelievler Milletvekili Saray Seçim Mehmet Bekaroğlu