CHP'li Engin Altay: Bu görüntü işin bittiğinin açık delilidir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, seçimin ikinci tura kalma olasılığına karşın hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Türkiye’de hiç yapılmamış renkli bir kampanya yapacağız” dedi.

CHP'li Engin Altay: Bu görüntü işin bittiğinin açık delilidir

Nergis Demirkaya/ GazeteDuvar- İkinci tur durumunda cumhurbaşkanı yardımcılarının hemen açıklanacağını söyleyen Altay, “AK Parti seçmeni dahil hiç kimse kendini dışarıda hissetmeyecek” dedi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalma olasılığı CHP’yi harekete geçirdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’de hiç yapılmamış renkli bir kampanya yapacağız” dedi. Altay, seçimin 2. tura kalması durumunda İnce’nin 1-2 gün içinde Cumhurbaşkanı Yardımcılarını ilan edeceğini belirterek, söz konusu isimler için, “AK Parti seçmeni dahil hiç kimse kendini dışarıda hissetmeyecek” dedi.

BU İŞ BİTTİ!

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 4 Mayıs’ta Ankara 1. Meclis önünde başlattığı seçim kampanyasında miting rekoru kırdı. 47 günde 102 miting yapan İnce’nin kampanya sürecinde en yakınındaki isim parti genel merkezi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası arasındaki koordinasyonu sağlayan Grup Başkanvekili Engin Altay oldu. İnce’nin memleketi Yalova ile Bursa ve Malatya mitingleri dışında diğer 99 mitingde bulunan Altay’la seçim meydanlarını ve 2. tur olasılığını konuştuk. Deneyimli bir siyasetçi olan Altay, geçmiş mitinglerle bugünkü mitingleri karşılaştırarak meydanları nasıl gördüğünü şöyle anlattı:“Meydanlar dolu, balkonlar dolu, damlar-çatılar dolu. Bu görüntü işin bittiğinin açık delilidir. Ben çok seçim yaşadım. Çocuk sayılacak yaşta, 1977’deki seçim kampanyalarını bilirim. Bugün muhteşem bir süreç var. Toplumun farklı kesimlerindeki değişim talebi İnce üzerinde bir büyük mutabakata dönüşmüş durumda. Varsıl-yoksul, başı açık-başı kapalı, Alevi-Sünni, Türk-Kürt yan yana bir tablo var. Türkiye’nin barışa olan susamışlığı, adil bölüşüme susamışlığı, adalete susamışlığı Muharrem İnce’de vücut buldu. Gerçekten olağanüstü bir sonuç çıkacağını düşünüyoruz. Uzun zamandır AK Parti’ye oy vermiş seçmenlerin bu kez Muharrem İnce’ye oy vereceklerini net görüyoruz.”

CHP'li Engin Altay: Bu görüntü işin bittiğinin açık delilidir - Resim : 1

ANADOLU’DA YENİKAPI YAŞIYORUZ

Mitinglerdeki büyük ilgi için “Bu çok farklı, enteresan bir durum” diyen Altay, son yaptıkları Antep mitingini örnek gösterdi. Bu mitinge polis kayıtlarına göre –bu daha yüksektir tabii- 92 bin kişinin katıldığını söyleyen Altay, “Biz Anadolu’daki illerde neredeyse Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’da yaptığı mitingleri yaşıyoruz” dedi.

MİTİNGLERE İLGİ DEĞİŞİM İSTEĞİNİN İŞARETİ

Bugüne kadar yapılan mitingler içinde insanların 20 cm gölet olmuş yerde, yağmur altında İnce’yi dinlediği Kırıkkale mitingini unutmayacağını söyleyen Altay, CHP’nin çok güçlü olmadığı hatta milletvekili çıkaramadığı Kütahya, Karabük gibi illerdeki ilgiden de çok etkilendiklerini anlattı. Bu illerdeki ilginin bir değişimin kaçınılmaz olduğuna işaret ettiğini söyleyen Altay, Kayseri, Maraş gibi az oy alınan yerlerdeki ilgiyi de bu şekilde yorumladıklarını söyledi.

DİYARBAKIR, HAKKARİ’DE KARDEŞLİK MESAJI

İnce, partisinin uzun yıllardır milletvekili çıkarmadığı doğudaki illerde de dikkate değer katılımda mitingler yaptı. Altay’a “Diyarbakır, Hakkari mitinglerine katılanların mesajı neydi?” diye sorduk. Altay, “İnsanlar akan kan dursun, Anadolu’da binlerce yıldır süren kardeşlik güçlenerek devam etsin istiyor. Bizim mitinglerimizin bu kadar ilgi görmesinin nedeni Tayyip Erdoğan’ın kullandığı ötekileştirici, ayrımlaştırıcı, kutuplaştırıcı dil ve uygulamalarıdır. Bunun AK Parti’nin ortalama seçmenini de çok rahatsız ettiğini görüyoruz” dedi.

“ÇORBADA TUZUM OLSUN” ZARFLARI

Cumhurbaşkanı adayları yasaya göre kampanyalarını seçmenlerin bağışlarıyla yürütüyor. İnce de seçim kampanyası için bir banka hesabı açtı. Altay, bu hesabın dışında gittikleri illerde şehre giriş çıkışları sırasında korumalar aracılığıyla kendilerine içinde 2-10-50 lira olan yüzlerce zarf geldiğini, bu zarfları biriktirdiklerini anlattı. “Emekliyim”, “Öğrenciyim”, “Çorbada tuzum olsun” diyerek gönderilen bu zarfların manevi değerinin maddi değerinden çok daha yüksek olduğunu ifade eden Altay, bir küçük çocuğun İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye girince aldığı altın madalyayı Muharrem İnce’ye hediye ettiğini söyledi. Altay, bu desteğin kendilerini manevi olarak güçlendirdiğini kaydetti.

MUHARREM BEY İLE TAYYİP BEY ARASINDA 4 PUANLIK FARK OLUR

Toplumun değişim ve bu değişimin adresi olarak Muharrem İnce isminde mutabık olduğunu söyleyen Altay’a göre seçim süreci diğer Cumhurbaşkanı adaylarını geride bırakarak ikili bir yarışa evrildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Muharrem İnce ile Tayyip Erdoğan arasında geçeceğini söyleyen Altay, “Benim ilk turda gördüğüm Muharrem Bey ile Tayyip Bey arasında 4 puanlık fark olur” dedi.

TÜRKİYE’DE HİÇ YAPILMAMIŞ BİR KAMPANYA YAPACAĞIZ

Hedefin ilk turda seçimi kazanmak olduğunu ama ikinci tura kalma olasılığı üzerine de “zihni, lojistik hazırlıklara başladıklarını anlatan Altay, “2. tura kalırsa daha rahat bir kampanya olacak. Farklı bir metot geliştireceğiz. Daha farklı ve renkli bir kampanya yapacağız. Türkiye’de hiç yapılmamış bir kampanya yapacağız. Mitingler göreceksiniz ama daha farklı ve renkli şeyler de olacak” dedi. Altay kampanyanın içeriğiyle ilgili ise bilgi vermedi.

AK PARTİ SEÇMENİ DE KENDİNİ DIŞARIDA HİSSETMEYECEK

Altay’ın verdiği bilgiye göre İnce’nin 2. tura kalması durumunda hızla Cumhurbaşkanı Yardımcıları açıklanacak. Bu açıklamanın en geç 27 Haziran’da Ankara’da bir basın toplantısı ile yapılması planlanıyor. Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcılarının yanı sıra bazı bakanların da açıklanma ihtimali var. Engin Altay, isim vermedi ama hem Cumhurbaşkanı Yardımcıları hem de bakanların toplumun tümünü kucaklayacak, AK Parti seçmeni dahil hiç kimsenin kendini dışarıda hissetmeyeceği şekilde belirleneceğini söyledi. Meclis çoğunluğunu da muhalefetin alacağı tahmininde bulunan Altay’a göre Cumhur İttifakı milletvekili sayısında 260’da kalacak.

Etiketler
Engin Altay Seçim Türkiye