'Duygu Delen'in katil zanlısı ev hapsi sırasında İstanbul'da partideymiş'

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı: Duygu Delen'in katil zanlısı ev hapsi sırasında İstanbul'da doğum günü partisindeymiş

'Duygu Delen'in katil zanlısı ev hapsi sırasında İstanbul'da partideymiş'

Gaziantep’te Mehmet Kaplan’ın Batıkent Mahallesi’ndeki evinin 4’üncü kat penceresinden şüpheli şekilde düşerek ölen 17 yaşındaki Duygu Delen’in dosyasına gizlilik kararı getirilmesine tepki gösteren Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, “Ailenin endişeleri var. Ekonomik güç kullanılacak mı endişesi taşıyorlar” dedi.

Mehmet Kaplan’ın 13 ay önce bir başka kadının ölümüne neden olduğuna ve ev hapsi şartıyla bir gün bile tutuklu kalmadan bırakıldığını hatırlatan Şarklı, ” Ev hapsi sırasında adı geçen cinayet zanlısı İstanbul’da arkadaşlarıyla doğum günü kutlamasındaydı. Sosyal medya hesaplarından bunlar da görülmüş” diye konuştu.

‘ŞULE ÇET DOSYASINA BAKAN HASAN KAR’LA GÖRÜŞTÜK’

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, dosyaya getirilen gizlilik kararına itiraz ettiklerini söyleyerek şu bilgileri paylaştı:

“Gaziantep Barosu olarak gizlilik kararının kaldırılması için itiraz ettik. Reddedildi. Şu anda gizlilik kararı devam ediyor. Dosyadaki evrakların suretini alamıyoruz. İnceleme de sıkıntılı. Böyle bir açmazın içindeyiz. Dosyadaki otopsi raporunun da verilmesini istedik. Savcılık her ikisini de gizlilik kararını gerekçe göstererek reddetti. Ailenin endişeleri var. Ekonomik güç kullanılacak mı endişesi taşıyorlar. Bunun üzerine Mersin Üniversitesi’nde Şule Çet dosyasına da bakan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hasan Kar’la görüştük. Ailenin avukatları bugün savcılık dosyasına başvuracaklar. Başsavcıyla görüştük. Kabul ettiler. Dosyada uzman görüşü alınsın diye otopsi raporu, ifadeler ve olay anına dair görüntüleri yorumlayacak Adli Tıp Uzmanına dosyayı sevk edecek.”

Adli Tıp Uzmanı Hasan Kar, Şule Çet dosyasındaki çalışmalarıyla biliniyor. Kar’ın hazırladığı bilirkişi raporu davanın seyrinin değişmesine neden olmuştu. Şarklı, istedikleri uzman görüşüyle Adli Tıp raporunun sağlamasının olacağını ifade ederek şunları söylüyor:

“En azından mukayese etme imkanımız olacak. Ailenin bu konuda endişeleri var. Acaba bunlar yine korunacak, kollanacak mı, ekonomik güç kullanılarak bu dosyada oynama yapılacak mı diye endişeliler.”

Zanlı Mehmet Kaplan, 1 yıl önce de alkollü ve ehliyesiz olarak Zeynep Berna Atay’ın ölümüne sebebiyet vermişti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı o dosyayla ilgili şu bilgileri paylaşıyor:

“Dosyanın mağdur avukatıyla görüştüğümüzde aracın çok hızlı olduğunu, 210 promille kadına çarptığını öğrendik. Bir gün dahi tutuklu kalmamış. 13 ay boyunca dava açılması için uğraşmış. Olay anına ait kamera kayıtları doğru düzgün istenmeden dosya sadece trafik kazası tespit tutanağıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiş. Neticesinde ölen asli kusurlu olmuş. Cinayet zanlısı tali kusurlu olarak geçmiş rapora. Kusuru ölene vermişler. Avukat arkadaş kişisel çabalarıyla kamera kayıtlarına ulaşmış. Mahkeme dosyasına bunları sunmuş. Bunlarla beraber tekrar Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini istemiş. Ancak mahkeme reddetmiş. Elindeki mevcut yetersiz raporla dosyayı karara çıkarmış. 2 yıl 1 ay ceza vermiş. Onu da para cezasına çevirmiş. Ailenin endişesi bu yüzden.”

‘ZANLI EV HAPSİ SIRASINDA İSTANBUL’DA DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDEYDİ’

Bu nasıl olmuş? Şarklı yanıtlıyor:

“Burası Türkiye. Maalesef burada her şey olabilir. Düşünün 210 promil… 17 yaşındasınız, ehliyetiniz yok. Çok süratli bir şekilde birinin ölümüne sebebiyet vereceksiniz ve bir gün dahi tutuklu kalmayacaksınız. Ev hapsinde zaten hiç bulunmadı. Ev hapsi sırasında adı geçen cinayet zanlısı İstanbul’da arkadaşlarıyla doğum günü kutlamasındaydı. Sosyal medya hesaplarından bunlar da görülmüş. Emek veren avukat arkadaş, ‘tutuklanması için, ev hapsinin uygulanması için defalarca kez uğraştığını anlattı. En sonunda hakim bir daha bu dosya için yanıma gelme demiş.

Orada alacağı hapis cezası belki de bu çocuğun hayatta olmasını sağlayacaktı. Biz Gaziantep Baro’su olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız, sözümüz olsun ama gündemden düştüğü anda, kamuoyunun ilgisi çekildiği anda dosyanın akıbeti her şeye açık oluyor. Bunu Adalet Bakanı’da öngörüyordur. FETÖ borsası olan bir yerde bu davaların borsası olmaz mı? Bir baro başkanı olarak bunları söylemem acı ama maalesef durum bu.”

Etiketler
Gaziantep