'Çay ve kek değil, iş ve ekmek istiyorlar'

Yarkadaş: "Erdoğan kıraathane açıp bedava çay ve kek vereceğini söylüyor. Halkımız ise aş ve iş istiyor."

'Çay ve kek değil, iş ve ekmek istiyorlar'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'nin vaatleri, kıraathanelerde şaşkınlıkla izleniyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için sahada çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP, güzel bir gelecek yerine, işsizlik vaad ediyor" diye konuştu.

CHP Tuzla İlçe Başkanlığı üyeleri ile Mimar Sinan Mahallesi'nde esnafları ziyaret ederek Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP için oy isteyen Yarkadaş, "AKP yeni kıraathaneler açarak topluma aslında iş bulamayacağı mesajını veriyor. Kıraathane, bedava çay ve kek vaad etmenin başka bir anlamı yok" dedi.

"RANT PEŞİNDELER"

Kıraathane vaadinin arkasında yeni bir rant projesinin olduğuna da dikkat çeken Yarkadaş, "Kıraathane yapıyoruz diyerek tarihi binaları ele geçirmek ve yandaşlarına kontrolsüz bir kaynak aktarımı yapmak istiyorlar. Ancak 24 Haziran'da hevesleri kursaklarında kalacak" ifadesini kullandı.

Tuzla'da ziyaret ettiği kahvehane ve kırrathanelerdeki yurttaşlarla yaptığı sohbeti de aktaran Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız kıraathanelerin artmasından şikayet ederken, iktidar ise yeni kıraathaneler açacaklarını söylüyor. Üstelik bunu halkımızı aşağılayarak yapıyor. Halkımıza bedava çay ve kek vereceklermiş... Oysa ki; sohbet ettiğimiz tüm yurttaşlar, kıraathanelerin artmasından şikayetçi... Çünkü kıraathanelerin artması işsizliğin de bir göstergesi... Halkımız kıraathane, bedava çay ve kek değil, çalışarak ekmek alabilmek istiyor. Kimse bedava çayın ve kekin peşinde değil. İnsanlar, fabrika istiyor; iş istiyor, aş istiyor... AKP ise işsizlik vaad ediyor, bedavacılığı ve asalaklığı özendiriyor. İşte bu bakış açısı, iktidarın tükendiğini gösteriyor."

Etiketler
Ekmek