'Bay Muharrem deyip durma millet de sana bay bay deyiverir'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Silivri'de halka seslendi.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

Bugün kampanyamızın 81. mitingindeyiz. İnsanlara tarıma dayalı sanayi, tarım alanlarını, meralarını, insan kaynaklarını atıl durumdan alıp işlevsel hale getireceğiz, hukuku tesis edeceğiz, Türkiye'de güven duyulan adalet olacak, uzay madenciliği, kuantum diyoruz, endüstri 4.0 diyoruz, fabrika diyoruz, gençlere iş diyoruz, emekliye asgari ücret tutarında bayramlarda maaş diyoruz, öğretmene polise 3600 ek göstergeyi vereceğiz diyoruz, asgari 2200 TL olacak diyoruz, özgür gençler yetiştireceğiz diyoruz, üniversite öğrencilerine 19 mayıs ve 29 ekimde 500 tl burs vereceğiz diyoruz.

"MİLLET SANA BAY BAY DEYİVERİR"

Benim bir de rakibim var, sayın Erdoğan Bay Muharrem deyip durma, millet de sana bay bay Recep deyiverir.

Siyasetin içinde mizah vardır, mizahın içinde de zeka vardır. Ben seninle ekonomiyi, dış politikayı, tarımı tartışmak istiyorum. Benim olmadığım meydanlarda bana laf söylüyorsun. Beğendiğin bir tv kanalında çık karşıma tartışalım.

"GÜNDÜZ BEDAVA KEK YEDİN, AKŞAM EVDE NE YİYECEKSİN?"

Her mahalleye bir kıraathane açacakmış, çaylar, kekler beleşmiş. Yani diyor ki ben size iş bulamam, ancak bir kekle bir çay veririm. Gündüz çay içtin kek yedin, akşam evde ne yiyeceksin?

Bana diyorlar ki sen fizikçisin, ekonomiden anlar mısın? Doları düşürebilir misin, faizi indirebilir misin? Dünyada nobel ekonomi ödülünü alan ilk kişi bir fizikçidir. Matematik bilen insan ekonomi yapabilir.

Muharrem İnce'nin mitinglerinde nasıl oluyor da har partiden insan var, Kürt var Türk var, alevi var sünni var diyorlar. Bu nasıl oluyor diyorlar. Bir Afrika atasözü diyor ki: Eğer zebra, tilki, tavşan, aslan, kaplan, geyik hepsi aynı tarafa doğru kaçıyorsa o ormanda yangın çıkmıştır.

Türkiye'nin yeni bir umuda ihtiyacı var, yeni bir yüze, yeni bir iddiaya, yeni bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var.

"ERDOĞAN BEYAZ TÜRK, BEN TÜRKİYE'NİN ZENCİSİYİM"

İktidara geldiğinde fakir fukarayı temsil ediyordu. Artık değil, artık milletin evladı halk çocuğu benim, o saraylı. 1150 odalı odada, kilosu 4500 TL olan beyaz çaydan içiyor. Erdoğan beyaz Türk, ben Türkiye'nin zencisiyim.

Size demokrasi, huzur vaat ediyorum.

Bayram geliyor, bayramda Demirel'in yaptığı köprüden bedava, Erdoğan'ın yaptığı köprüden parayla geçeceksiniz.

Demirel'in yaptığı köprüden 11 TL'ye geçiyorsunuz. Erdoğan'ın yaptığı köprüden 114 TL geliş 114 TL dönüş para ödüyorsunuz.

Dünyada ekonomik kriz yaşayan ülkelerden hiçbiri mevcut isimle krizden çıkamamıştır. Hep yeni bir isimle ekonomik krizden kurtulmuşlardır.

Onun yayınlarını kesintisiz veriyorlar, benimkileri beş dakika. Oysa benim milletin gönlünde yerim var.

"SARAY'I ENGELLİ ÇOCUKLARA TAHSİS EDECEĞİZ"

Ankara'da saray var, İstanbul'da 5 tane var, şimdi Marmaris'e yazlık saray yaptırıyorsun. Fakir fukaranın parasıyla yapıyorsun bunu. Buradan sözüm olsun, o yazlık sarayı engelli çocuklara tahsis edeceğiz.

16 senedir milletvekiliyim, bir buçuk sene önce bir apartman dairem oldu. Benim evim bana zaten saray. Ne işim var benim sarayda?

4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadılar, sen o kadar parayı nereden bulduysan ben de milletim için parayı oradan bulacağım.

"ERDOĞAN KİMİNLE KAVGA ETSE O YÜKSELİYOR"

Erdoğan kiminle kavga etse o yükseliyor, faizle kavga etti, faiz yükseldi, dolarla kavga etti dolar yükseldi, İnce ile kavga etti, İnce yükseliyor. Allah’ın izni, milletimizin isteğiyle İnce, cumhurbaşkanlığı koltuğuna; dolar, faiz, euro aşağı doğru inecek. Bunu başaracağız, hiç kuşkunuz olmasın.

Üniversite öğrencileri ile televizyona çıkacağım. Girişimci, yabancı dil bilen öğrenciler olacaklar.

Erdoğan bu ülkenin çocuklarına hayal kurmayı bile unutturdu. Ben çocuklara güzel hayaller kurduracağım. Çocuklarınızı tarikat yurtlarına mahkum bırakmayacağım.

"TRT HERKESTEN HARAÇ KESİYOR"

TRT bu meydandaki herkesten haraç kesiyor. Bizden topladığı parayla 24 saat Erdoğan'ı gösteriyor beni beş dakika. TRT'ye bunun hesabını sormazsam adam değilim. O medya patronlarına da sözüm var. O televizyonların, gazetelerin sahibi olabilirsiniz ama göstermeye mecbursunuz. Bu iş tamam. Siz göbek bağınızla Erdoğan'a bağlı olabilir. Ama ben size şunu söyleyeyim; Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası'nın müdürlerini değiştirdiğimizde inceleyeceğiz o kredileri de. Bugün Kadir gecesi. Benim için de dua edin.

Hepiniz en az 3 kişiyi ikna edeceksiniz bana söz verin.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Muharrem İnce Silivri