Danıştay'a atanan AKP'linin tepki çeken tweetine İnce'den ilk yorum

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Küçükçekmece'de halka seslendi.

Danıştay'a atanan AKP'linin tepki çeken tweetine İnce'den ilk yorum

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi'nde yaptığı konuşmada, Danıştay'a atanan AKP'li Aysel Demirel'in tepki çeken tweetleri hakkında konuştu. İnce yaptığı açıklamada, "Yargıyı yeniden yapılandıracağız, bağımsız yargı olacak. Benim cumhurbaşkanlığımda hiçbir yargı üyesi benim rakiplerimi eleştiremeyecek. Çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller beni alkışlamayacak. Valiler benim değil, milletin devletin valisi olacak" dedi.

İnce'nin Küçükçekmece'de yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

Tarıma dayalı sanayi diyorum, üretim ekonomisi diyorum, gençleri iyi eğiteceğiz diyorum, endüstri 4.0 diyorum, gelecek diyorum, uzay diyorum, kuantum diyorum, teknoloji, tasarım diyorum. Benim rakibim.. (yuh sesleri) Yuhlamayın arkadaşlar, benim terbiyem müsaade etmez. Ama mizahımı yaparım, makaraya sararım. Bunun için zeka lazım. Benim rakibim 3 tane ciddi proje açıkladı. Stat yapacağım, park yapacağım, kıraathane yapacağım dedi. Türkiye'ye cumhurbaşkanı adayı mı Küçükçekmece'ye belediye başkanı adayı mı tam anlayamadım. Kıraathanede kekler bedava dedi, 81 milyonu keklemeye çalışıyor. Ben ustayım diyordu meydanlarda, meğer kek ustasıymış. 16 yıl sonunda millete vaadi kek.

81 milyona sesleniyorum, bedava kek isteyenler Erdoğan'a oy versin, fabrikada iş isteyenler İnce'ye oy versin. ("İnce başkan!" sesleri)

Erdoğan ilkokulu 75 kişilik sınıfta okumuş, üniversiteyi tek kişilik sınıfta okumuş. Okul arkadaşı yok.

"YARGI BAĞIMSIZ OLACAK"

Yargıyı yeniden yapılandıracağız, bağımsız yargı olacak. Benim cumhurbaşkanlığımda hiçbir yargı üyesi benim rakiplerimi eleştiremeyecek. Çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller beni alkışlamayacak. Valiler benim değil, milletin devletin valisi olacak.

Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden önceliğimiz çocuklar olacak. Onları iyi yetiştireceğiz. Bugün İstanbul'da prova yapıyorum. Büyük İstanbul buluşmasının provası, 23 Haziran'da 2 milyon kişi olacağız.

"ERDOĞAN BİR DAHA SEÇİLİRSE..."

Türkiye'de iki kişi karşılıklı meydanlarda konuşuyor. Ben iş diyorum, aş diyorum. Gençlerin %50'si işsiz, 453 milyon dolar borcumuz var, Türkiye batıyor. Kamyon duvara çarpmak üzere. Erdoğan ekonomik kriz kapıda olduğu için erken seçime gitti. O bunu biliyor. Bu yorgun adam bu krizi atlatamaz. Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 TL olur, batarız. Türkiye'ye yeni bir kan lazım.

"ERDOĞAN BEYAZ TÜRK, BEN TÜRKİYE'NİN ZENCİSİYİM"

Erdoğan kim, İnce kim? Söyleyeyim. Erdoğan beyaz Türk. Ben zenci. Ben Türkiye'nin zencisiyim. Erdoğan saraylı, ben garibanı. Erdoğan gazetelerin manşetini atan kişi, ben gazete patronlarıyla kavga eden adam. Erdoğan Türkiye'yi Washington'dan yöneten adam, ben Türkiye'yi Ankara'dan yöneten adam.

Bir yanda saraylı var, bir yanda milletin evladı var. Halk çocuğu burada, milletin evladı burada. Niye ona saraylı diyorum biliyor musunuz? O kilosu 4500 TL'lik beyaz çay içiyor sarayda. Ankara'da sarayı var. Yetmedi 5 saray İstanbul'da var. Şimdi Marmaris'te yazlık saray yaptırıyor. O yazlık sarayı engellilere vereceğim.

"İNŞAATI NASIL YIKAYIM KAFAN BASMIYOR MU?"

Ankara'daki sarayı başına yıkarım dedim. Sarayı yıkacakmış diyor, inşaatını nasıl yıkayım ona kafan basmıyor mu? Ben saray zihniyetini yıkacağım diyorum. Ben o sarayı doktora öğrencilerine vereceğim, bilim yuvası olacak orası. Camileri yıkıyor dedi, evet doğru bayram geldi deterjanla camileri yıkıyoruz. Hastaneler dolmazsa sizi hasta yapacak gene dolduracak orayı. Zaten hepimizi hasta yaptı.

"AMERİKAN TÜTÜNÜNDE VİTAMİN Mİ VAR?"

Adıyaman tütününü yasakladı, millete Amerikan tütünü içiriyor. Adıyaman tütünü zararlı da Amerikan tütününde vitamin mi var? Tütün sağlığa zararlı ama bu Erdoğan her şeye zararlı.

Bunlar memleketi satar diyor. Senin satmadığın ne kaldı? Şeker fabrikalarını sen satmadın mı? Ayaküstü 40 tane yalan söylüyor.

"MORALİNİZİ SAKIN BOZMAYIN"

Şimdi sizden istediğim şu: Moralinizi bozmayın, çok sağlam, bilgili ekonomi, diploması kurmaylarım var. Türkiye bu sıkıntılı günlerden bir yorulmuş adamla çıkamaz. Eski isim buradan çıkamaz. Sizden bir ricam var: Hepiniz 24 Haziran'a kadar 3 kişiyi ikna edeceksiniz, anlatacaksınız. 16 yıldır yönetiyor, 16 yıl sonra adamın vaadi kıraathane. Kıraathanede internet var mı? Yok. İnternet yasak. Onu eleştirmek yasak. Passolig getirecek statta ona hakaret etme diye, ben hemen kaldıracağım passoligi.

Her akşam televizyonlarda bağırıp çağıran bir cumhurbaşkanı görmeyeceksiniz. Gençlerle televizyona çıkacağım. Diyelim başka bir partinin seçim bildirgesinde güzel bir proje var, asla kompleks yapmam, onu hayata geçiririm. Diyelim ki Erdoğan doğru bir proje başlatmış, devam ettiririm. Ama böyle bir ortamda 30-40 milyon dolar Kanal İstanbul'a harcamam. Akla yatkın olan projeler uygulayacağız, hepsini masaya yatıracağız, ölçüp biçeceğiz. Sizler bir büyük değişime hazır mısınız? Tamam mı? (Tamam sesleri...)

Hepinize çok teşekkür ediyorum, ayın 23'ünde görüşmek üzere.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Küçükçekmece Danıştay Muharrem İnce