Muharrem İnce, Esenyurt'ta o skandal sözlere tepki gösterdi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'un Esenyurt İlçesi'nde vatandaşlara seslendi.

Muharrem İnce, Esenyurt'ta o skandal sözlere tepki gösterdi

CHP'li İnce, Esenyurt'ta yaptığı konuşmada, AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin 2 ay önce yaptığı "Burayı kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz hiçbir yeri kaybetmeyiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz" açıklamaya atıfta bulunarak, "Burada diyor ki birisi "Esenyurt'u kaybedersek, Mekke'yi kaybederiz". Doğrusu şu; "Esenyurt'u kaybedersek cukkayı kaybederiz" dedi.


İnce'nin açıklamalarından satır başları:

Benim rakibimin her şeyi var projesi yok. 16 yıldır Türkiye'yi yönetiyor. 40 günder 3 tane proje açıkladı: 1 stat yapacakmış, 2 stat yapacakmış, 3 kıraathane açacakmış.
Ya sen Esenyurt'a belediye başkanı mı oluyorsun Türkiye'ye Cumhurbaşkanı mı oluyorsun?

Ustayım diyordu meğer kek ustasıymış. Ben çocuklarımıza iş bulacağım, fabrika kuracağım. Ben çocuklarımızı iyi eğiteceğim.

Bazen düşünüyorum kapıda kriz var, Türkiye'yi İnce'ye mi teslim edeyim diye düşünüyor. Merak etmeyin yanımda çok sağlam kadro var. Bu gemiyi limana rahatça yaklaştıracağız.

Seçimden önce İstanbul'dan büyük bir miting yapacağım sizden 2 milyon insan istiyorum. 23 ünde (23 Haziran cumartesi) yer yerinden oynaması.

Benim rakibimin bir 'Beyaz Türk', karşısında da 'Milletin Zencisi var'. Bana gariban diyor doğru. Ben garibanların adayıyım.

O manşetleri atıyor, ben manşetlere karşı savaşıyorum. Onun yanında medya var, benim yanımda millet var.

Kimseyi ayırmadan kadın - erkek, Alevi-Sünni, Türk-Kürt demeden, başı açık, kapalı demeden 81 milyonu seviyorum.

Burada diyor ki birisi "Esenyurt'u kaybedersek, Mekke'yi kaybederiz". Doğrusu şu; "Esenyurt'u kaybedersek cukkayı kaybederiz"

Benim site vaadim, park, stat, kıraathane değil, bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan'a oy versin, fabrikada iş isteyenler bana oy versin.

Yıl 2018, aylardan haziran Esenyurt'ta 66 kişilik sınıflar var. Türkiye'nin neresinde hangi okulunda neler varsa biliyorum merak etmeyin. Ekonomi, dışpolitika, eğitim, esnaf ekibimiz var.

Esenyurt'un parklarında uyuşturucu satılıyor. Size bir öğretmen olarak söz veriyorum. O parkların hepsindeki uyuşturucuyu temizleyeceğim.

Saman ithal ettik, sıkı durun size bir şey söyleceğim; Çin'den çöp ithal ettik, çöp.

Memleketi batırıyorlar, kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmemiz lazım. Bana çırak diyor ya, önemli değil desin. O dünya ile kavga ediyor. Benim derdim fabrika. Benim derdim, AVM'de asgari ücretle ezilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak.

Erdoğan'dan bir isteğim var, madem ekonomiyi biliyor, meydanlarda atıyorsun, 81 milyonun huzurunda karşıma istediğin kanalda çık. Çıkar mı? İnanın bunu çok istiyorum. Demirel'in yaptığı köprüden gidiş-geliş 11 lira. Erdoğan'ın yaptığı köprüden 114'e gidiyor, 114'e geliyorsun. Ey AK Partili kardeşim memleketin soyulduğunu görmüyor musun? Demirel'in yaptığı köprüden bayramda bedava geçiyorsun, Erdoğan'ınkinden parayla. Demirel'in ki hazineye gidiyor, Erdoğan'ınki yabancı şirketlere gidiyor. Yazık günah.

Bir kriz kapıda, bunu yeni taze bir kanla aşarız.

Sizi gülümsemeyi öğreteceğim. Size huzur vaat ediyorum huzur, barış vaat ediyorum barış...

Bir tane milletvekili arkadaşım karton toplayan bir çocuğa sormuş; "En büyük hayalin ne diye?" Çocuk, "büyük kartop toplamak istiyorum" demiş.
Size bir tane vaadim olsun; Ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım.

Hepinize çok teşekkür ederim ama ayın 23'ünde bütün İstanbul'u bekliyorum. Aranızdan ayrılmadan önce Kadir Gece'nizi kutluyorum. Kendimi size emanet ediyorum.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Esenyurt Muharrem İnce