Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İtalya ile Libya'da kalıcı barış ve sonuç getirici bir siyasi süreç için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İtalya ile Libya'da kalıcı barış ve sonuç getirici bir siyasi süreç için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşıyla açıklama yapıyor:

Birçok alanda işbirliği yapıyoruz. İtalya ile işbirliğimizi geliştireceğiz. Libya konusunda ortak çıkarlarımızı var. İtalya ile birlikte Libya'da bir çözüm süreci için çalışacağız. İtalya'ya teşekkür ediyoruz. Bazı AB ülkeleri gibi Hafter'den yana olmadılar. Doğu Akdeniz'de İtalya'nın tavrı yapıcıdır. Yunanistan ve İtalya arasındaki anlaşmayı olumlu buluyoruz. Demek ki diploması içinde bazı sorunlar halledilebiliyor.

Ağustos'ta uçuşların başlaması hakkında görüşmelerde bulunduk.

İtalyan Bakan Maio'nun açıklamaları şöyle:

Libya meselesi artık AB ve İtalya için tehlike arz etmemeli. Bölgede ateşkes için çalışıyoruz. Akdeniz'de istikrar istiyoruz. İtalya ile Libya'da kalıcı barış ve sonuç getirici bir siyasi süreç için çalışmaya devam edeceğiz.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vişegrad Dörtlüsü (V4) Slovakya, Çekya, Macaristan, Polonya Dışişleri Bakanlarıyla video konferans toplantısına katıldı.

Etiketler
İtalya Libya