Türkiye'de ikinci dalga başladı mı?

"Vaka sayılarında bazı illerde yüksek oranda artış olması akabinde ikinci dalganın başladığı ve Türkiye genelinde de ikinci dalganın başlayacağı iddiaları doğru mu?"

Türkiye'de ikinci dalga başladı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya koronavirüste ikinci dalganın başlayıp başlamadığını sordu.

Tanrıkulu, koronavirüs salgını hakkında yanıtlanması için Bakan Koca'ya 13 soru yöneltti.

Tanrıkulu'nn yanıt istediği sorular şöyle:

1. Corona Virüse karşı başlatılan aşı çalışmalarının güncel akıbeti nedir?

2. Corona Virüs aşısının seri şekilde yapılmaya başlanacağı tarih nedir?

3. Corona Virüs aşısı yaptırmanın ücreti belirlenmiş midir? Belirlenmişse, aşı ücreti ne kadar ne olacaktır?

4. Bahse konu aşının Devlet tarafından ücretsiz yapılmasına ilişkin bir planlama mevcut mudur?

5. Corona Virüs vaka sayılarında bazı illerde yüksek oranda artış olması akabinde ikinci dalganın başladığı ve Türkiye genelinde de ikinci dalganın başlayacağı iddiaları doğru mudur?

6. İddialar doğru ise, ikinci dalganın başladığı iddia edilen iller hangileridir? Bahse konu illerde ikinci dalgaya karşı alınan önlemler nelerdir?

7. Türkiye genelinde Corona Virüs ikinci dalga beklendiği yönündeki iddialar doğru mudur?

8. İddialar doğru ise, alınan önlemler nelerdir?

9. Bilim Kurulu Üyeleri ve Bakanlığınızca kontrollü normalleşme akabinde vaka sayısındaki artış nedeniyle tedbirli olunması yönünde salık verilmesine ek olarak yeniden kısıtlama getirilecek midir?

10. Vaka sayısındaki artış ve ikinci dalga açıklamalarına rağmen normalleşmeye devam edilmesinin gerekçesi nedir?

11. 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde, illere göre dağılımı da belirtilmek üzere, Corona Virüs toplam vaka sayısı kaçtır?

12. 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde, illere göre dağılımı da belirtilmek üzere, Corona Virüs nedeniyle yaşamını yitiren toplam kişi sayısı nedir?

13. 17 Haziran 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde, illere göre dağılımı da belirtilmek üzere, Corona Virüs nedeniyle yaşamını yitiren ve Corona Virüs teşhisi koyulan toplam sağlık personeli sayısı nedir?

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Türkiye