Grup Yorum’a yine sahne yok: Valilik başvuruyu reddetti

Grup Yorum’un Ağustos ayında Yenikapı Meydanı’nda yapacağını açıkladığı konser İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemişti.

Grup Yorum’a yine sahne yok: Valilik başvuruyu reddetti

Grup Yorum’un Ağustos ayında Yenikapı Meydanı’nda yapacağını açıkladığı konser İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemişti. Valilik, Grup Yorum’un itirazını da kabul etmedi.

Grup Yorum’un, üyeleri üzerindeki baskıların sona ermesi ve konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattıkları ölüm orucunda hayatını kaybeden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’e ithaf ettikleri konser, İstanbul Valiliği tarafından kabul edilmemişti.

Grup Yorum’dan konser açıklaması: Geliyoruz!

9 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda yapılması planlanan konser talebi kabul edilmeyen Grup Yorum’un, itirazı da reddedildi.

‘YASAĞI BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

Grup Yorum tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada konserin yapılacağı ifade edilirken, şunlar kaydedildi:

“Bağımsız Türkiye konser Valilik tarafından “uygun görülmemiştir” nedeniyle başvurumuz red edilmiştir. Grup Yorum olarak Bölge İdare Mahkemesine 13 Haziran Cuma günü itirazımızı yaptık.

Her yasaklamanın karşısında daha güçlü karşılarına çıktık. Bu yasağı sizin de emeklerinizle, birlikte aşacağız. Konser çalışmalarımız bu süreç bitene kadar devam edecektir.

Helin ve İbrahim konser yapabilmek için ölümsüzleştiler. Şimdi Helin ve İbrahim’in öncülüğündebu yasağı delmek bizim ellerimizdedir. Konser hakkımız hiçbir yasaklamayla engellenemez. Yenikapı Meydanınında milyonlarla birlikte adalet talebimizi haykıracağız…9 Ağustos günü konserimizi yapacağız! Sizleri de zafer halayımıza bekliyoruz.”

Grup Yorum’a yine sahne yok: Valilik başvuruyu reddetti - Resim : 1

Etiketler
Ağustos Konser Yenikapı İstanbul Valiliği