Ziya Selçuk açıkladı: Yazın okullar açık olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yazın okulların açık olacağı iddialarına yanıt verdi.

Ziya Selçuk açıkladı: Yazın okullar açık olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Selçuk, "Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil." ifadelerini kullandı. Selçuk, "Koşullar gerektirirse okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçiririz." dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

"YAZIN OKULLAR AÇIK OLACAK YORUMU KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL"

(Yaz tatili yok mu? Telafi eğitimler ne zaman başlayacak?) Bu problemin başından beri söylediğimiz bir şey var. Tüm senaryoları veriye dayalı alıyoruz.

TBMM'nin çalışmaları sonucunda kanunlaşan durumda, bizim senaryolarımızla ilgili tedbir amaçlı bir çalışma. Eğer Türkiye'de deprem, sel ya da virüs gibi belirli konularda müzmin sebeplerle karşılaşırsak, bunun tedbirini almak durumundayız. Yasaları, mevzuatları uygunlaştırmak durumundayız. Bu sadece tedbir amaçlı olup, yazın 2 ay boyunca ya da 3 ay boyunca ders yapılacağı anlamını asla taşımıyor. Bunu fazla zorlamamak lazım.

Biz televizyonla eğitim yapıyoruz, eksikliklerimizi bu süreçte gideriyoruz, çocukların eğitimden soğumasını engelliyoruz. Eğitimin yapılmadığı her gün, her hafta, her ay öğrencilerimizin öğrenmeden uzaklaştığı ve öğrenmede unutmanın arttığı bir dönemdir. Bunun tedbirini almak için televizyonda eğitim yapıyoruz. EBA'da çalışmalar yapıyoruz, bazı eksikliklerimizi bu süreçte gideriyoz.

3. aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil.

Evde kalmak kolay değil. Velilerimize sürekli olarak uzmanlarımız içerik üretiyor. Ebeveynlerin evde geçirdikleri zamanı daha fonksiyonel hale getirmek için…

LGS ERTELENECEK Mİ?

LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız.

Etiketler
Okul Ziya Selçuk