AKP'li belediyenin ihale sevdasına koronavirüs de ölüm de engel olamadı!

Koronavirüs salgını sürerken AKP'li Şahinbey Belediyesi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin yapımı için 7 Nisan'da ihale gerçekleştirdi.

AKP'li belediyenin ihale sevdasına koronavirüs de ölüm de engel olamadı!

Türkiye koronavirüsle mücadele ederken Gaziantep’te AKP’li Şahinbey Belediyesi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin yapımı için ihaleye çıktı.

Korkut Küçükcan’ın ölümüne neden olan ve inşaat literatürüne “Dünyanın en büyük iskele çökmesi” olarak geçen Gaziantep Akkent Camisi’nin yapımına 2012 yılında başlanmıştı. Akkent Camii’nin yeniden yapımı için kaba inşaatı ikmal işi ihalesinin 7 Nisan Salı günü yapıldığı ortaya çıktı.

38 MİLYON 106 BİN 906 LİRA BEDELLİ

Oda TV'de yer alan habere göre, Tahmini bedeli 38 Milyon 106 bin 906 lira olarak açıklanan ihaleye 3 firma teklif sunarken Abdurrahman Şirin İnşaat 29 Milyon 831 bin lirayla en düşük teklifi verdi. İhaleye katılan Metro Mühendislik Gıda Maddeleri, Ergezen Yapı Ticaret 31 Milyon 940 bin lira, Biktaş Yapı ise 33 Milyon 972 bin lira teklif verdi.

AKP'li belediyenin ihale sevdasına koronavirüs de ölüm de engel olamadı! - Resim : 1

CUMHURBAŞKANI'NA SESLENDİ

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ihaleye tepki gösterdi. Gaziantep Valisi Davut Gül ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen Gökhan Çeliktürk, “Devletimiz COVİD 19 ile mücadele etmek için yardım kampanyası başlattığı bir ortamda, İddianemesi 145 gündür hazırlanamayan Korkut KÜÇÜKCAN olayının vuku bulduğu yarım inşaatın kaba işlerini 30.000.000 TL'ye ihale edilmesi doğru mudur” ifadelerini kullandı.

RUHSATININ OLMADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Gaziantep Şahinbey ilçesinde Akkent Camisi inşaat çalışmaları için kurulan iskelenin çökmesi sonucu Korkut Küçükcan hayatını kaybetmişti.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi bölgede bir inceleme yaparak rapor hazırlamıştı. O raporda, Camii İnşaatının 2012 yılında başlamasına rağmen statik projesi ve ruhsatının bulunmadığı tespit edlimiş ve inceleme sonucunda, “inşaatın bir mühendislik ürünü olmadığını ortaya koymaktadır” denilmişti.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Salgın