270 bin seçmen neden taşınıyor?

HDP Mardin Miletvekili Mithat Sancar ve partinin YSK Temsilcisi Mehmet Tiryaki, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüştü. Görüşme sonrasında YSK'nın Doğu ve Güneydoğu’daki bazı sandıkların taşınmasına ilişkin açıklama yapıldı.

270 bin seçmen neden taşınıyor?

“Görüşmemizin tek konusu sandık birleştirme ve sandık taşınması olayıydı” diyen Mithat Sancar, “Nakledilmek istenen seçmen sayısı toplam 270 bin olarak görünüyor” dedi.

Mithat Sancar’ın açıklaması şöyle:

“Görüşmemizin tek konusu sandık birleştirme ve sandık taşınması olayıydı. Bunun seçim güvenliğine ve seçimlerin adil işleyişi ile çok yakından ilgili olduğunu sürekli söylüyoruz. Bunu YSK başkanına da aktardık.

Elimizdeki bilgilere göre; bölge kentlerinde 18 ilden pek çok ilçe ve köyü kapsayacak şekilde sandık nakli ve sandık birleştirme talebi YSK’ya gelmiş. Bu talep idareden geliyor, valiliklerden, il seçim kurularından geliyor. Bu illerin tamamı Kürt bölgesindeki iller.

270 BİN SEÇMEN NAKLEDİLMEK İSTENİYOR

Nakledilmek istenen seçmen sayısı toplam 270 bin olarak görünüyor. YSK bu talepleri dünden itibaren görüşmeye başlamıştı. Bir kaç ille ilgili kararını da almış görünüyor. Şu an bu taleplerle ilgili kurulun görüşmeleri devam edecek. İdareden gelen bu talepleri YSK görüşüp karara bağlayacak.

Etiketler
Mardin HDP Mithat Sancar YSK Sadi Güven