Muharrem İnce'den Erdoğan'a bomba FETÖ sorusu

Muharrem İnce'den Tayyip Erdoğan'a: 2001'de partiyi kurarken, Fethullah Gülen'e icazet almaya gittin mi?


CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CNN Türk'te AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001 yılında terör örgütü lideri Fethullah Gülen'e yaptığı ziyarete ilişkin açıklamalarının olduğu bölüm şöyle:

"Sayın Erdoğan 2001 yılında partiyi kurdu. Partiyi kurmadan icazet almaya Gülen'e gitti mi? Beraber gittiği kişiyi de biliyorum. 3 Temmuz 2017'de Bekir Bozdağ, "Biz gönderirirsek reddeder" diyor. ABD, Gülen'i vermez, Erdoğan da Gülen'i istemez.

Bir fotoğraf var. Vekiller Gülen'i ziyarete gitmişler. Normalde başı açık olan kadın vekiller Gülen'in yanında başını kapatmışlar. Pensilvanya mübarek bir yer mi ki başını kapamışlar. Orada diz çökenler şimdi 5 tanesi milletvekili listesinde bunlar ne konuşuyor. İddia ediyorum: Usulüne uygun istemediler. Bir yıl neden Gülen'i almak için bekledin? Usulüne ilişkin olmadığına ilişkin belge olmaz.

Kılı kırk yarın, ABD'nin bahanesi olmasın. Bugünkü koşullardan ABD'den alamayız. Adil ve doğru olacak. Siz bahane bırakmayacaksınız. Dış ilişkilerle ilgili açıklamalar ilkeli, kararlı tavırlarla olur. Yargınızı düzgün bir hale getirirseniz, 80 milyon inanırsa ABD'nin de inanması kolay olur"

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri FETÖ Muharrem İnce