CHP'de Tuncay Özkan, Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı'dan İzmir zirvesi

CHP İzmir İl Örgütü’nde, 8 Şubat’taki il kongresi öncesi kritik bir buluşma gerçekleşti.

CHP'de Tuncay Özkan, Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı'dan İzmir zirvesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'İl Başkanı Deniz Yücel’in devam etmesini istediği' ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de 'Yücel’e sıcak bakmadığı ve bu düşüncesini CHP Lideri’ne ilettiği' iddiaları gündemdeki yerini korurken, İzmir Örgütü’nde kritik bir buluşma gerçekleşti.

KARŞIYAKA EV SAHİBİ

Egemedyası'nda yer alan habere göre, CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, örgütle buluşmak için kente geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Tuncay Özkan’ın da yer aldığı buluşmaya Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ev sahipliği yaptı.

Saat 19:00’da başlayan buluşmaya Genel Başkan Yardımcıları dışında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İl Başkanı Yücel ve yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri ,yeni seçilen ilçe başkanları, kongrelerde görevi bırakan eski ilçe başkanları , Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları ile bazı milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

SALICI'DAN 'UZLAŞI' TEMENNİSİ

Salıcı’nın il kongresine yönelik mesajlar verdiği herhangi bir sim telaffuz etmediği ancak ‘uzlaşı’ temennisini dile getirdiği öğrenildi. Salıcı'nın toplantıda Yücel'i övmesi 'işaret' olarak yorumlandı. Salıcı’nın Yücel için “Başarılı dönem geçirdi” dediği öğrenildi.

Salıcı’nın “Gurur duyduğumuz bir Büyükşehir Belediye Başkanımız, gurur duyduğumuz bir il başkanımız var” dediği öğrenilirken, İzmir Örgütü’ne il kongresi için ‘uzlaşı’ mesajı verdiği öğrenildi. Salıcı'nın Çankaya'daki tek adaylı kongreyi örnek gösterdiği ve İzmir için de bu yönde temenni de bulunduğu belirtildi.

Salıcı’nın “İktidara yürüdüğümüz bu süreçte İzmir Örgütü'nün de kol kola girerek kavgasız sıkıntısız yürüyeceğine inanıyorum. Başarının temel hikayesi uzlaşmadır. İzmir üstüne düşeni yapacaktır” dediği öğrenildi.

Salıcı’nın “Belediye başkanları ve örgüt yüzde yüz uyumlu çalışması lazım” vurgusu yaptığı da öğrenildi.

SOYER'DEN 'UYUM' MESAJI

Soyer'in de " İktidara yürüdüğümüz süreçte güçbirliği lazım. İl Örgütü ve belediyelerin uyumlu çalışması lazım" mesajı verdiği öğrenildi.

CHP'de Tuncay Özkan, Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı'dan İzmir zirvesi - Resim : 1

PLAKET VERİLDİ

Görevini tamamlayan ilçe başkanlarına ve yeni süreçte tekrar ilçe başkanı seçilen ancak 31 Mart'ta da ilçe başkanı olarak görev yapan isimlere, Salıcı, Erkek, Özkan, Soyer ve Yücel plaket verdi.

Plaket töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan, “Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Biz birbirimizle çok konuşuruz. Siyasette emeklilik yok, kazanan kaybeden yok, esas olan mücadeledir. Hepinizin mücadelesini kutluyorum. Hepiniz benim yol arkadaşım değil yoldaşımsınız. Güçlü kararlı bir şekilde iktidarı kucaklayana kadar hiç yorulmayacağınızı, asla emekli olmayacağınızı ve mücadeleden geri durmayacağınızı biliyorum. Hepinizi kutluyorum” dedi.

Salıcı, "Başkanlarımıza şuana kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı bu plaketleri veriyoruz. Yaşları genç... Mücadeleye devam edeceklerini biliyoruz" dedi.

İl Başkanı Deniz Yücel ise şunları söyledi;

“Değerli konuklar, değerli ilçe başkanlarım… Gecemize katılarak bize onur veren öncelikle genel başkan yardımcılarımıza, büyükşehir belediye başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm örgüt başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

İlçe başkanlarımız da plaket verilmesi dolayısıyla teşekkür etmek istediler ancak ben onlar adına da ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu dönem il başkanlığı yaptığım dönemde şunun da mutluluğunu yaşadığımı ayrıca belirtmek isterim; bu dönem örgütte görev yapan, geçmişte ilçe başkanlığımızı yapan, il başkanlığımızı, il başkan yardımcılığı yapan birçok arkadaşımız bugün belediye başkanı olarak bu kenti yönetiyor.

Çok sayıda arkadaşımız… Çeşme, Seferihisar, Çiğli, Beydağ, Narlıdere, Bayraklı… Unuttuğum varsa affını diliyorum. Örgütte görev yapan arkadaşlarımız bugün kenti yönetiyorlar. Bunun mutluluğunu yaşadığımı ayrıca ifade etmek istiyorum. Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum."

Etiketler
CHP kurultayı İzmir Kongre Muharrem Erkek