'Star TV Genel Müdürü'nün başını Babil mi yedi?'

Medyaradar yazarı Murat Tolga Şen, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Star TV Genel Müdürü olarak göreve başlayan Çağatay Önal'ın kanalla yollarının ayrılmasına ilişkin bir soruyu gündeme getirdi.

'Star TV Genel Müdürü'nün başını Babil mi yedi?'

2018 yılının Nisan ayında Star TV Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Çağatay Önal ile kanalın yolları dün sürpriz bir şekilde ayrıldı.

Medyaradar yazarı Murat Tolga Şen, bugünkü köşe yazısında söz konusu duruma değinerek "Babil, yayınlandığı kanalın, Star TV’nin genel müdürünün başını mı yedi?" diye sordu.

Şen'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

17 Ocak 2020... Babil dizisinin ilk bölümü Star TV’de yayınlandı.

Dizi ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla üniversitedeki işinden atılan ve hasta oğlunu tedavi ettirebilmek için zenginlerin parasına göz diken iyi eğitimli bir erkeği kahraman yapıyor. Başkarakterin böyle tasarlandığı için KHK’lı öğretim üyeleriyle ilişkilendirileceğini ve bu durumun diziyi yapan ekibin başını ağrıtacağını biliyordum ve öyle de oldu.

20 Ocak 2020... Star TV’de yayınlanan “Babil” dizisinde FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edildi.

Evet, Babil sert bir dizi, mutlaka birilerinin canını sıkacaktır ama işin bu kadar ileri gideceğini sanırım kimse tahmin etmiyordu.

Ay Yapım’ın, daha önce de FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla başı ağrımış, ‘Ezel’ ve ‘Çarpışma’ dizilerinde de FETÖ propagandası yapıldığı iddia edilmişti. Nihat Genç, Çarpışma dizisinde şifreli FETÖ mesajları verildiğini söylemişti. Genç, “Dizide aleni FETÖ örgütüne seslenme var. Çarpışma dizisi bir FETÖ dizisidir. Bu dizide FETÖ, 15 Temmuz’dan sonra dağılmaya yüz tutmuş, kimsesiz kalan örgüt üyelerine yönelik mesajlar veriyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar üzerine dizinin yapımcısı Ay Yapım, “hakaret”, “iftira” ve “suç uydurma” iddialarıyla Nihat Genç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ama bu kez durum başka...

Dizi yayınlandıktan 3 gün sonra ki aslında araya hafta sonu girmesinden sebep, ilk bölümden sonraki ilk iş gününde, hakkında soruşturma açıldığı iddiasıyla aynı gün, 2018 yılının Nisan ayında Star TV Genel Müdürü olarak göreve başlayan Çağatay Önal ile yollar ayrıldı.

Belki de yılın olayı bu! Babil, yayınlandığı kanalın, Star TV’nin genel müdürünün başını mı yedi?

Olabilir çünkü Çağatay Önal’ın yerine gelen isim bunu düşündürüyor. Ondan boşalan koltuğa Doğuş Yayın Grubu İçerikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve NTV Genel Müdürü Nermin Yurteri oturdu.

Etiketler
Star TV