Kılıçdaroğlu'ndan 17-25 Aralık göndermeli dinleme tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 17-25 Aralık göndermeli dinleme tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçen yaz düzenlediği “Adalet Yürüyüşü” sırasında CHP’lilerin telefonlarına, Alman yazılım şirketi Finfisher’in uygulamasıyla virüs bulaştırıldığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili CHP Grup Toplantısı'nda şöyle konuştu.

-“BİZİM BÜTÜN TELEFONLARIMIZI DİNLEMİŞLER”-

Biz bir Adalet Yürüyüşü yaptık. Adalete inandığımız için yaptık. Adalet için yürüdük. Biz adalet için yürürken Merkez Yönetim Kurulu toplantılarını yürüyüşe katılanların önünde yaptık. Grup toplantılarını yürüyüşe katılanların önünde yaptık, yani herkesin önünde yaptık bütün bu toplantıları. Fakat bir gördük ki bizim bütün telefonlarımızı dinlemişler. Bu ahlaksızlığı yapanları ortaya çıkarmalarını istiyorum hükümetin. Buradan söylüyorum Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ahlaksızlığın ortağı değilsen bizi dinleyenleri ortaya çıkarmak zorundasın. Neden Erdoğan diyorum. Şunun için, dinlemeyi öngören casus programı Almanya’daki bir firma tarafından üretilmiştir. Bu casus programın Alman hükümetin izni olmadan başka bir ülkeye satılamaz.

-“BİZ GEREKİRSE ALMAN HÜKÜMETİ ALEYHİNE GEREKİRSE ALMANYA’DA DAVA AÇACAĞIZ”-

Bu casusluk programının Alman hükümeti Türkiye’de kimlere sattı? Bunun ortaya çıkması lazım. Bunlar ortaya çıkarmazsa nereden ortaya çıkacak, büyük bir ihtimalle Almanya’da ortaya çıkacak. Alman Hükümeti bunu itiraf etmek zorunda kalacak. Biz gerekirse Alman Hükümeti aleyhine gerekirse Almanya’da dava açacağız. Bizi dinlemişler, sanıyorlar ki bir şey bulacaklar, vallahi bir şey yok.

Demokrasi adına utanç belgesidir. Sayın Binali Yıldırım, bilgi teknolojileri kurumu size bağlı. Başbakanlığa bağlı. Bilgi Teknolojileri ve İletim Kurumu da bunu açıklasın. Acaba onlara mı sattılar bunu? Kime sattılar? Biz bunları öğrenmek istiyoruz.”

"OĞLUM PARALARI SIFIRLADIN MI?" GİBİ BİR DURUMUMUZ YOK

Bizi dinlemişler, sanıyorlar ki bir şey bulacaklar. Bizim yürüyüş sırasında ne düşündüğümüzü merak ediyorlar. Bana sorsaydınız ben söylerdim. Ortada dinleyecek, gizli kapaklı bir şeyimiz yok. ‘Oğlum paraları sıfırladın mı’ gibi bir durumumuz yok.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 1. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 4. KISMI

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu