Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan iddiaları yalanladı

Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, mezarlığın üzerine kafeterya yaptıkları ve inşaat çalışmalarında insan kemikleri çıktığı iddialarını yalanladı.

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan iddiaları yalanladı

Başkan Erdoğan'ın açıklamasında iddiaların "gülünç ve akıl sınırlarını zorlar nitelikte" olduğu vurgulandı.

Eğlenhoca’nın 16. yüzyıldan bugüne yerleşime açık bir köy olduğu belirtilen Erdoğan, "Hemşehrilerimin talebi doğrultusunda köyümüzün 1950’li yıllardan itibaren kullanılan meydanın devamı olan ve içinde Atatürk büstünün de bulunduğu alanı yeniden düzenleyerek, köye gelen ziyaretçilere köylülerimizin ürettiği ve yetiştirdiği ürünleri satabilecekleri, turistlerin vakit geçirebilecekleri bir alan düzenleme projesi hazırladık. Yerel seçimler öncesinde Eğlenhoca’ya defalarca gitmiş ve belediyeden en çok talep edilen meydan düzenlemesi için köy halkımıza söz vermiştik. Şimdi yaptığımız iş, verdiğimiz sözü yerine getirmekten ibaret. Söz konusu alan, köy meydanı olarak kullanılan ‘zeytin ağaçlı tarla’ vasfında olan ve üzerinde Atatürk büstünün de bulunduğu meydandır. Hiçbir zaman da vasfı mezarlık olmamıştır. Meydanın düzenlemesi yapılırken, kot farkı olan kısımlarda muhtemel toprak kaymalarını önlemek için mevcut istinat duvarına ek yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, meydanda Atatürk büstü ve tören alanının da yer alacağını bildirdi. İddiaları ortaya atan AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’ya da tepki gösteren İlkay Girgin Erdoğan, Avcı'nın kendisine ulaşan her türlü bilgiyi sorgulamadan ve teyit etmeden basın kuruluşları ile paylaştığını, yaklaşan İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde yerini sağlamlaştırma çabası içinde olduğunu iddia etti.

MUHTARA DA AÇIKLAMA YAPTIRDI

Öte yandan, Karaburun Belediyesi'nin bülteninde CHP'li Başkan Erdoğan'ın yanı sıra Eğlenhoca Mahallesi Muhtarı Çağlayan Devrim'in konuyla ilgili görüşlerine de yer verildi. Ortaya atılan iddiaları incelemek üzere Çeşme Müze Müdürlüğü'nden bir ekibin alanda incelemelerde bulunduğunu belirten Devrim, "Köy meydanımızda değil, camimizin bahçesinde iki kırık mezar taşı bulunuyor. Bunların kırık olmaları nedeniyle yukarıdaki mezarlık alanından getirildiğini düşünüyoruz. Müze müdürlüğü yetkilileri yaptıkları incelemede meydanda mezarlık olduğuna dair bir bulguya rastlamadılar. Eğlenhoca 500 yıllık bir köy. Biz bildik bileli burası mezarlık değildir. Sayın Başkanımıza seçim öncesinde yıllardır el atılmayan ve Atatürk büstünün de bulunduğu meydanımız ile düzenleme yapılması konusunda ricada bulunmuştuk. Belediyenin yaptığı çalışmayı da yerinde görüyor ve destekliyoruz. Ayrıca seçim döneminde AK Parti Belediye Başkan Adayı projeleri arasında da Eğlenhoca Mahallesi meydan düzenlemesi projesi bulunmaktaydı” dedi.

Etiketler
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan