Kaftancıoğlu, muhtarlara yapılan Kanal İstanbul baskısına tepki gösterdi

Büyükçekmece'de muhtarlara Valilik direktifiyle Kaymakamlık tarafından "Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın" baskısı yapıldığı ortaya çıktı. Canan Kaftancıoğlu muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, muhtarlara yapılan Kanal İstanbul baskısına tepki gösterdi

Büyükçekmece'de muhtarlara Valilik direktifiyle Kaymakamlık tarafından "Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın" baskısı yapıldığı ortaya çıktı. Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbulluların her türlü engellemeye rağmen haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Kaftancıoğlu, muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bir kişi ve çevresindeki yandaş bir grubun kişisel menfaatleri amacıyla ortaya attığı Kanal İstanbul Projesi’nin meşru olmadığı apaçık ortada. Projeden haksız rant elde etme hayali kuranlar dışında hiç kimseye faydası olmayan projeyi bu tür tehditlerle de baskılarla da hayata geçirmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaftancıoğlu, “Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın. Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul’u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek” diye konuştu.

Etiketler
Kanal İstanbul Büyükçekmece Canan Kaftancıoğlu Tehdit