Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşçimizi ezdirmedik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşçimizi ezdirmedik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yoksulluk sınırının 7 bin lirayı aştığı dönemde 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin, "'İşçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedik. Bu ne demektir? Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

Gebze’de yerli otomobil tanıtımında konuşan Erdoğan, "İşçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, öyle de yaptık. Enflasyonun 2-3 puan üzerinde belirleyerek yola devam ettik." dedi.

Erdoğan, "Dün 2 bin 324 lira olarak açıklanan 2020 asgari ücret rakamının ülkemize, iş verenlerimize, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi bunun üzerinde de spekülasyonlar yapıyorlar. Biz iş başına gelirken bir söz verdik. Ne dedik? İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Bu ne demektir? Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz. Şimdi de aynı şekilde bunu enflasyonun üç dört puan üstünde yola devam edeceğiz. 'Biz istediğimiz gibi de asgari ücreti belirleyelim…' Bu çark dönecek arkadaş. Bizim sözümüz ne? İşçimizi ezdirmeyeceğiz, ezdirmedik bugüne kadar. Enflasyonun üç puan üzerinde yapılan artış sonunda, asgari ücret 2002’ye göre reel olarak %154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor." ifadelerini kullandı.

'JESTİMİZİ YAPARIZ' DEMİŞTİ

Erdoğan, asgari ücret görüşmeleri sonuçlanmadan önce, Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Malezya'da sorulan bir soruya, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." yanıtını vermişti.

Etiketler
Asgari Ücret İşçi Recep Tayyip Erdoğan