'Sekiz milyon işsiz varken, iki milyon Suriyeliye istihdam hedefi konuluyor'

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Saray'ın göç politikalarına tepki göstererek, "Sekiz milyon işsiz varken, iki milyon Suriyeliye istihdam hedefi konuluyor" dedi.

'Sekiz milyon işsiz varken, iki milyon Suriyeliye istihdam hedefi konuluyor'

TBMM’de bir basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, AKP hükümetinin ve Saray’ın göç politikasını eleştirdi.

Sözcü'nün haberine göre, Hatay'ın nüfusunun üçte birinin Suriyelilerden oluştuğunu söyleyen CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, "110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik. Diğerleri için de vatandaşlık sürecini daha da artırma konumundayız" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek "Ülkede sekiz milyon işsiz varken, iki milyon Suriyeli için istihdam hedefi koyuyorsunuz. Medet umduğunuz Suriyeli oyları sizi kurtarmaz" dedi.

Hatay’ın nüfusunun üçte birinin Suriyelilerden oluştuğunu, Türkiye’deki 5.1 milyon yabancıdan yüzde 71'ini Suriyeli olduğunu belirten Mehmet Güzelmansur, “Yanlış politikalar nedeniyle ekonomik kriz çıktı, borç çıktı, icra çıktı, açlık çıktı, yoksulluk çıktı, sefalet çıktı. Bu yanlışlardan dönmediğiniz takdirde vatandaşlığa alarak seçmen yaptığınız ve medet umduğunuz Suriyeli oyları da sizi kurtarmaz” dedi.

ALLAH KALBİNİZE MERHAMET VERSİN!

“İktidar kusursuz göç politikasından bahsediyor. Allah akıl fikir versin!” diyen Güzelmansur, şunları söyledi:

"Sekiz milyon işsiz varken, iki milyon Suriyeliye istihdam hedefi konuluyor. İthalatla çiftçimiz borç içinde inletirken, mahsulü toprakta kalırken, Türk tarımı Suriyelilerle mi ayağa kalkacak? Allah kalbinize merhamet versin."

Etiketler
Hatay Milletvekili Saray Suriye