CHP İzmir’de zorlu hafta sonu

CHP İzmir’de Cumartesi ve Pazar günü 4’er ilçede kongre heyecanı yaşanacak.

CHP İzmir’de zorlu hafta sonu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre maratonu sürüyor.

İzmir'de 8 ilçede kongre gerçekleşirken, Cuma mesaisinde Kınık’ta kongre gerçekleşecek. İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’In kongreye tek aday olarak girmesi bekleniyor.

HAFTA SONU 8 İLÇEDE KONGRE MESAİSİ

Cumartesi Günü; Bayraklı, Foça, Çeşme, Karabağlar’da, Pazar günü ise Kemalpaşa, Gaziemir, Konak ve Menderes’te sandık kurulacak.

Karabağlar’da, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da desteklediği İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile muhalefet cephesinin adayı İl Eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay yarışacak.

Bayraklı’da eski Milletvekili ve il eski Başkanı Selçuk Ayhan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve kentte muhalefetin öncüsü Rıfat Nalbantoğlu’nun da desteğiyle aday. Ayhan’ın karşısına rakip çıkması bekleniyor. Songül Göl ve Pınar Susmuş adaylık çalışmalarını sürdürüyor. İkilinin birleşme ihtimali de var ayrı ayrı seçime girme ihtimali de… İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in delegeleri arayarak Gök’e destek istediği iddia ediliyor.

Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da açık desteğini verdiği İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ı’nın tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyor. Aday olacağını daha önceden duyuran Selma Artar da yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

Foça’da ve İlkay Söylemezoğlu adaylıktan çekildi. Kongrede son dakika gelişmesi olmazsa Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim ile ilçe yöneticisi Ayla Yılmaz yarışacak. İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım görevi bırakacağını ilan etmişti.

PAZAR GÜNÜ DE YARIŞ VAR

Kemalpaşa’da İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile Ahmet Cemil Balyeli yarışacak.

Gaziemir’de İlçe Başkanı Kasım Özkan yola devam etme kararı aldı. Muhalefet ise sandığa İlçe Eski Yöneticisi Ali Rıza Türkmen’le girecek.

Konak’ta İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve eski meclis üyesi Ahmet Karadağ yarışı olacak. Belediye Başkanı Abdül Batur ile ilçe siyasetinin önemli ismi Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şakir Başak, Gruşçu’ya açık destek veriyor.

Karadağ’a ise Nalbantoğlu ve Yalı Grubu’nun açık desteği var.

Menderes’te mevcut Başkan Gizem Candan’ın tek aday gireceği bir kongre bekleniyor. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın Candan’a açık destek olduğu ifade ediliyor.

Etiketler
İzmir Kongre